Europos jaunių futbolas: Lietuva – Ispanija 0:6

Pirmąsias Europos jaunių (iki 19 metų) futbolo čempionato atrankos rungtynes Lietuvos rinktinė 0:6 pralaimėjo Ispanijos ekipai.

Mačas įvyko Marijampolėje. Geriausią reitingą tarp U-19 rinktinių turinti Ispanijos ekipa išsiveržė į priekį jau 3-iąją minutę - pasižymėjo Madrido „Real“ puolėjas Alvaro Morata. 15 min. po apmaudžios lietuvių klaidos įvartį įmušė „Valencia“ klubo puolėjas Francisco Alarconas, o netrukus (17 min.) po tolimo Jono Artenetxe smūgio kamuolys rikošetu atsimušė nuo Aurimo Vilkaičio kojos ir įskriejo į vartus. 29 min. po reido baudos aikštelėje F.Alarconas pasižymėjo antrą kartą. Antrajame kėlinyje stipriais smūgiais 61 ir 84 min. pasižymėjo saugas Pablo Sarabia iš Madrido „Real“.

Lietuvos U-19 rinktinės treneris Deivis Kančelskis po varžybų sakė, kad komandai nepavyko susitvarkyti su starto jauduliu ir po nesėkmingos rungtynių pradžios komanda nebeatsigavo.

„Žinojome kaip ispanai žaidžia, kad tai labai stipri komanda. Tuo įsitikinome savo kailiu. Bandėme įtampą nuimti, atpalaiduoti komandą, bet žaidėjai vis tiek buvo įsitempę ir tai matėsi rungtynių pradžioje. Prieš dvikovą akcentavome starto svarbą, tačiau pirmosios 15 minučių nepavyko. Praleidome greitus įvarčius ir buvo labai sunku atsigauti“, - kalbėjo treneris.

D.Kančelskis nesureikšmino šio pralaimėjimo ir sakė, kad pagrindinė kova - dar priešakyje: „Niekas dar neprarasta. Laukia rungtynės su Izraeliu. Bus nelengva, Izraelis - irgi techniška komanda. Bandysime nuteikti komandą ir atsigauti psichologiškai.“

Kitose šios atrankos grupės rungtynėse  Izraelio komanda 3:0 nugalėjo Armėnijos U-19 rinktinę. Ketvirtadienį lietuviai žais su Izraeliu, o ispanai rungtyniaus su armėnais.

Dvikovoje su ispanais Lietuvos ekipai atstovavo: Lukas Lidakevičius, Edvinas Girdvainis, Marius Miškinis, Aurimas Vilkaitis, Martynas Jefišovas, Danielis Gunevičius, Martynas Dapkus (nuo 71 min. Rytis Pilotas), Tomas Birškys (nuo 57 min. Lukas Bielskis), Lukas Sendžikas (nuo 60 min. Tomas Dapkus), Mindaugas Grigaravičius, Laurynas Stonkus.


Šiame straipsnyje: futbolasLietuvau-19

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių