Afrikos Nacijų taurė: Togas ir D. Drogba kompanija keliauja namo

Pietų Afrikos Respublikoje buvo sužaisti likę du Afrikos Nacijų taurės ketvirtfinalio mačai. Prie Ganos ir Malio prisijungė bei į pusfinalį pateko Nigerija bei Burkina Fasas.

Pirmos ketvirtfinalio rungtynės vyko tarp Dramblio Kaulo Kranto ir Nigerijos rinktinių. Šis mačą po sunkios kovos rezultatu 2-1 laimėjo Nigerija.

Abi šalys aktyviai pradėjo rungtynes, bet pirmos rinktinių atakos buvo nesėkmingos arba nepavojingos.  Nigerijos žaidėjai atliko pirmą pavojingą išpuolį, bet Victoro Moseso smūgį DKK vartininkas sugebėjo atlaikyti.

„Chelsea“ klubo saugas šiame mače buvo tikrai aktyvus. Atlikęs minėtą pavojingą smūgį, V.Mosesas kiek vėliau atliko labai gražų perdavimą Emmanueliui Emenike, tačiau DKK gynėjai sustabdė puolėjo reidą.

Didžiąją kėlinio dalį rinktinėms nesisekė sėkmingai užbaigti savo atakų. Abi šalys gan patikimai gynėsi, o puolime kiek aktyviau žaidė Nigerija.

Ši šalis pirmojo kėlinio pabaigoje ir išsiveržė į priekį. E.Emenike atliko labai stiprų smūgį, į kurį vartininkas nespėjo sureaguoti. Po šio įvarčio Dramblio Kaulo Kranto saugas Romaricas taip pat bandė sėkmingai įmušti baudos smūgį, tačiau „Zaragoza“ saugas smūgiavo virš vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje Dramblio Kaulo Krantui pavyko išlyginti rezultatą. Po Didiero Drogba perdavimo įvartį smūgiu galva įmušė Cheikas Tiote.

Visgi Nigerija šiose rungtynėse sugebėjo įmušti pergalingą rungtynių įvartį. 78 minutę SundayMba po rikošeto pasiuntė kamuolį į DKK vartus. „Drambliai“ po šio įvarčio taip ir neatsigavo ir vieni Afrikos čempionato favoritų turėjo išvykti namo.


Kitose rungtynėse Burkina Fasas tik po pratęsimo rezultatu 1-0 įveikė Togo futbolininkus ir tai taip pat buvo netikėtas rezultatas.

Pirmajame kėlinyje rinktinės žaidė apylygiai, nors kiek daugiau progų turėjo Togas, tačiau nei jie, nei Burkina Fasas pirmoje mačo dalyje įvarčio neįmušė.

Antrąjį kėlinį Togas pradėjo labai pavojinga ataka, kuri pasibaigė tuo, kad Burkina Faso gynėjas kamuolį numušė nuo vartų linijos. Kėliniui artėjant link pabaigos gerą progą turėjo Emmanuelis Adebayoras, bet Togo lyderis smūgiavo į vartininką.

Per pagrindinį rungtynių laiką įvarčių taip ir nebuvo, todėl buvo žaidžiamas pratęsimas. Jo metu vienintelį  mačo įvartį sugebėjo įmušti Burkina Fasas. Po pakelto kampinio smūgiu galva pasižymėjo „Rennes“ narys Jonathanas Pitroipa. Jo įvartis ir atnešė Burkina Fasui bilietą į pusfinalį.

Rezultatai:

Dramblio Kaulo Krantas 1 – 2 Nigerija
43‘ [0 – 1] Emmanuel Emenike
50‘ [1 – 1] Cheik Tiote
78‘ [1 – 2] Sunday Mba

Burkina Fasaas 1 – 0 Togas
105‘ [1 – 0] Jonathan Pitroipa

Pusfinalio poros:

Nigerija – Malis
Burkina Fasas – Gana



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių