V.Putinas: iki 2020 m. Rusija - didžiausių ekonomikų penketuke

Rusija turi tapti viena iš penkių didžiausių pasaulio ekonomikų per ateinančius 10 m., kad išvengtų kišimosi į jos vidinius reikalus.

Tai pareiškė šalies premjeras Vladimiras Putinas, trečiadienį Valstybės Dūmoje pristatydamas Vyriausybės veiklos ataskaitą, praneša „Ria Novosti“.

„Būkime atviri – šiuolaikinaime pasaulyje visada bus kažkas, kas norės ateiti ir patarti, kur link turi judėti, kokią politiką vykdyti ir kokį kelią pasirinkti savo šaliai, jei esi silpnas“, – kalbėjo V. Putinas. Anot Rusijos premjero, už šių atrodytų draugiškų, neįkyrių patarimų iš tiesų slepiasi šiurkšti diktatūra ir kišimasis į nepriklausomos šalies reikalus.

„Tad privalu būti nepriklausomu ir stipriu. Rusija privalo tapti viena iš penkių didžiausių išsivysčiusių pasaulio ekonomikų pagal bendrojo vidaus produkto (BVP) apimtį“, – sakė V. Putinas.

BVP vienam gyventojui, anot jo, turi būti 35 tūkst. dolerių – panašiai kaip dabar yra Prancūzijoje ar Italijoj.

2000-aisiais, kai buvo pirmą kartą išrinktas Rusijos prezidentu, V. Putinas teigė, kad Rusija turi pasiekti bent Portugalijos, skurdžiausios ES šalies, ekonominio išsivystymo lygį. Rusijoje šių metų gruodį vyks parlamento rinkimai, o prezidento – kitų metų kovą.

Vis labiau atrodo, kad pastaruosiuose dalyvaus tiek V. Putinas, tiek prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kadangi jie reklamuoja save ir laido vienas kitam užmaskuotos kritikos strėles.


Šiame straipsnyje: Rusijaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Kol Rusijos federacija yra tautų kalėjimas - kažin ar pavyks.

Bajus

Bajus portretas
kas tuo gali abejoti nebent juodsikniui cecenui atsosus daranti kurrva

vv

vv portretas
pirma bent olandija pavykit, cirkininkai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių