TVF pritarė antikriziniam planui, tačiau santūriai

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos atstovai pritarė naujosios Vyriausybės siūlomam antikriziniam planui, bet jį sutiko santūriai - neišsakė nei kritikos, nei pagyrų, skelbia lrt.lt.

„Nebuvo beveik jokios TVF atstovų reakcijos, jie tik išklausė informaciją apie antikrizinį planą. Buvau nustebęs, kad neišgirdome nei kritikos, nei pozityvių pastabų", - lrt.lt sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Algirdas Butkevičius.

Pasak parlamentaro, TVF atstovai nereiškė savo nuomonės, nors ankstesnėse misijose dažniausiai pritardavo arba peikdavo konkrečius įstatymų projektus.

„TVF po kelių mėnesių ruošiasi dar kartą įvertinti pasaulinės ekonominės krizės sukeltus padarinius ir paskelbti, kaip situacija gali paveikti Lietuvą", - pridūrė A.Butkevičius.

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko, pasaulinėje bankų rinkoje situacija negerėja, skolintis pinigus brangu ir sunku, todėl priemonių planą dar gali tekti koreguoti. Pasak jo, rizika buvo padidinta dėl numatomų antikrizinių priemonių „švelnumo".

K.Glaveckas teigė, kad dėl to paties pinigų stygiaus kilo ir idėja parduoti „Mažeikių naftos" bei Vyriausybės programoje neminimas „Lietuvos dujų" akcijas, priklausančias valstybei.

Taip pat buvo užsiminta, jog „Mažeikių naftos" akcijų paketo pardavimo kaina numatyta ne mažesnė nei pirmojo paketo pardavimo metu.

Rytoj savo darbą Lietuvoje baigiantys TVF misijos atstovai susitiks su Premjeru Andriumi Kubiliumi.

Lrt.lt primena, kad Vyriausybės antikriziniame plane numatyta padidinti pelno ir PVM mokesčius bei nuo 24 iki 21 proc. sumažinti pajamų mokestį. Taip pat numatyta atsisakyti daugelio mokestinių lengvatų. Įgyvendinus planą, kitų metų biudžete tikimasi laimėti iki 5 mlrd. litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių