Per šventes dirbs trečdalis „Maximų"

Didžiausias Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklas „Maxima" per šias Kalėdas ir Naujuosius metus atsižvelgs ir į pirkėjų, ir savo darbuotojų poreikius, todėl šventiniu laikotarpiu dirbs tik dalis parduotuvių - 93 iš 231, tačiau jų darbo laikas bus trumpesnis.

Kad parduotuvės dirbtų per šventes, tačiau sutrumpintu darbo laiku, pageidavo patys pirkėjai. Tai parodė lapkričio mėnesio pabaigoje bendrovės atliktas gyventojų nuomonės tyrimas apie Kalėdų šventimo tradicijas ir jų vartojimo įpročius šiuo laikotarpiu. Jo duomenimis, beveik 80 proc. respondentų pažymėjo, kad norėtų, jog šventinėmis dienomis dirbtų bent dalis prekybos centrų. Net 85 proc. apklaustųjų nori, kad švenčių metu prekybos centrai dirbtų sutrumpintu darbo grafiku.

Per švenčių dienas dirbs didžiosios parduotuvės prekybos ir pramogų centruose „Akropolis" Vilniuje ir Klaipėdoje, kuriuose kitos parduotuvės bei pramogų zonos nedirbs gruodžio 25 ir sausio 1 d. Kitos Lietuvos miestuose ir miesteliuose veiksiančios didesnės „Maximos" parinktos pagal geografinę padėtį - kad pirkėjui produktų nereikėtų iš vieno rajono vykti į kitą miesto galą.

Taip pat keisis visų dirbsiančių parduotuvių darbo laikas.  Maisto produktais ir kitomis prekėmis patartina pasirūpinti iš anksto jau Kūčių dieną, nes  gruodžio 24 d. visos parduotuvės dirbs iki 20 valandos.

Pirmąją Kalėdų dieną - gruodžio 25-tą, dalis didesnių parduotuvių dirbs nuo 10 iki 18 valandos.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną dirbs visos „Maximos", tačiau dalis jų - daugiausiai X formato - užsidarys 20 val., didžiosios parduotuvės - 22 val.

Sausio 1 dieną veiks tik dalis didžiųjų prekybos centrų, o jų darbo laikas bus nuo 10 iki 18 valandos. 


Šiame straipsnyje: darbo laikasMaxima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių