Premjeras siūlo didinti algas mažai uždirbantiems biudžetininkams

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad mažiausiai uždirbantiems biudžetininkams atlyginimai gali didėti dar iki grąžinant bazinę algą į prieškrizinį lygį. Tuo metu profsąjungų atstovai sako, kad tokius pažadus dalijanti Vyriausybė nesiima darbų jiems tesėti ir palieka patiems sektoriams ieškoti išeities.

"Žinant, kad socialiniai darbuotojai kai kuriose grupėse yra labai mažai apmokami arba kai kuriose įstaigose dirbantys kultūros darbuotojai yra mažai apmokami, čia ministerijų ir mūsų bendrų pastangų dėka galima ieškoti tokių sprendimų, kad mažiausiai uždirbantiems tie atlyginimai būtų padidinti. Tai reiškia, kad turi būti ieškoma, kaip sutaupyti tų pačių darbo užmokesčio fondų rėmuose dalį lėšų", - antradienį po susitikimo su profesinių sąjungų atstovais sakė premjeras.

Jis pakartojo, kad darbo užmokesčio fondų, skiriamų atskiroms sritims, neplanuojama didinti, bet pabrėžė, jog prie šio klausimo bus grįžta rudenį.
Tuo metu Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos vadovė Rūta Osipavičiūtė sakė pastebinti, kad Vyriausybė kratosi atsakomybės.

"Toks įspūdis, kad Vyriausybė vis dėlto kratosi atsakomybės ir palieka kiekvieną sritį su jų mokos fondu aiškintis patiems. Viena vertus, tai yra gerai, nes tai yra profsąjungoms galimybė derėtis savo srityje, bet kita vertus, neišgirdome atsakymo, kada vis dėlto bus galima kalbėti Lietuvoje apie tai, kad būtų galima grąžinti minimalią bazinę algą į 128 litų lygį", - po susitikimo su premjeru antradienį žurnalistams sakė R.Osipavičiūtė.

Šiuo metu mėnesinės bazinės algos dydis, nuo kurio priklauso, pavyzdžiui, kultūros darbuotojų, mokytojų ar darželių auklėtojų atlyginimai, yra 122 litai.

"Mums visą laiką buvo akcentuojama, kad svarbu neviršyti 3 proc. deficito, bet mes išgirdome, kad nuo 2012 metų sausio 1 dienos bus 600 mln. litų skirta pensijoms atkurti. Todėl matome prieštaravimą - išlaikys tą deficito ribą ar jinai bus pažeista?", - dėstė R.Osipavičiūtė.

Ji taip pat teigė, kad prakalbus apie minimalios algos didinimą tik nuo 2012 metų liepos, šis pažadas ima panašėti į "rinkiminį šou" prieš kitų metų rudenį planuojamos Seimo rinkimus.

Seimo rinkimai vyks 2012 metų rudenį.


Šiame straipsnyje: algosalgų didinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

o taip

o taip portretas
Panevėžio kultūrininkams, teko girdėti, vėl bus siūloma eiti nemokamų. čia vadinasi "resursai ieškomi"?

asd

asd portretas
klaseje naujokas jo vardas andriukas pristate mokytoja vaikai ziuri tyli, mokytoja sako na ko vepsot greiciau beisbolas lazdas ir muskit ta andriuka , cia anekdotas:d

Vip Ligonis

Vip Ligonis portretas
kaip sakot??? norit didesniu algu muzikai?? Gerai. Keliam valdininku armijai algas. O jus smirdekit toliau su 800 algom ir 900 mokesciais uz sildyma. Lietuva -Magic country.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių