„Nordea" platins trijų investicinių fondų akcijas

Didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupės „Nordea" padaliniui „Nordea Bank Lietuva" Vertybinių popierių komisija suteikė teisę viešai platinti trijų naujų „Nordea 1, SICAV" investicinių fondų akcijas.

Naujieji fondai išsiskiria tiek investavimo geografija, tiek struktūra: vienas jų investuoja į Afrikos regioną, kitas - į Kylančių rinkų vartojimo sektoriuje veikiančias bendroves, trečiasis - mišrus fondas, investuojantis į akcijas, obligacijas, valiutas ir išvestines finansines priemones.  

 „Kylančių rinkų vartotojo" fondas („Emerging Consumer Fund") investuoja į kylančiose rinkose veikiančias bendroves, kurios tiekia prekes ir paslaugas viduriniajai gyventojų klasei. Remiantis Pasaulio banko statistika, kiekvienais metais į miestus iš kaimų persikelia gyventi apie 70-80 mln. gyventojų, kurių pajamos ir vartojimas palaipsniui didėja. Ši tendencija ypač pastebima Kylančiose rinkose. Nors pasaulio ekonomikoje jaučiamas sulėtėjimas, urbanizacijos procesai ir toliau vyksta, o tai skatina fondo valdytojus investuoti į perspektyvų sektorių

„Afrikos akcijų" fondas („African Equity Fund") yra gera investicinio portfelio diversifikavimo priemonė. Remiantis Tarptautiniu valiutos fondu, 2008 ir 2009 m. Afrikos regionui prognozuojamas 6% bendrojo vidaus produkto augimas, nepaisant pasaulį kamuojančių ekonominių problemų. Pagrindinė Afrikos produkcija yra žaliavos ir naudingosios iškasenos. Pastaruoju metu regione pastebimas ypač aktyvus Kinijos vaidmuo naudingųjų iškasenų versle, todėl prognozuojama, kad stiprėjant demokratiniams procesams bei augant eksporto apimtims, Afrikos ekonomika išlaikys teigiamas perspektyvas. Fondas investuoja 50% turto į Pietų Afrikos bendroves, kitus 50% į kitų šalių bendroves.

„Heraklio" fondas („Heracles" Long/Short MI Fund") investuoja į pagrindines turto klases ir naudojasi išvestinėmis finansinėmis priemonėmis ir tokiu būdu gali pasinaudoti krentančių ir kylančių rinkų privalumais. Fondo valdytojų tikslas - uždirbti 2-4% didesnę investicijų grąžą nei Euribor 3 mėn. bazinės palūkanų normos. Taigi, fondas tinka esant neramumams finansų rinkoje ir siekiant stabilumo savo investicijų portfelyje.

Į naujus investicinius fondus investuojama eurais. Minimali investicija 50 eurų. „Nordea 1, SICAV " ir „Nordea Fund of Funds, SICAV"  fondų akcijų galima įsigyti visuose „Nordea Bank Lietuva" padaliniuose.

„Nordea" yra didžiausia finansinių paslaugų bendrovė Šiaurės šalių ir Baltijos regione. Grupės turtas siekia 347 mlrd. eurų, o internetinės bankininkystės srityje ji pirmauja pasaulyje. 


Šiame straipsnyje: Nordeainvesticiniai fondai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių