Mažėja patalpų nuomos įkainiai

Šiuo metu Kaune ir Klaipėdoje patalpų nuomos įkainiai yra stabilizavęsi, o Vilniuje patalpos nuomojamos už mažesnes kainas nei anksčiau. Tokia išvada pateikiama, išnagrinėjus daugiau nei 29 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie nuomojamas patalpas.

Vilniaus mieste šiuo metu patalpos nuomojamos vidutiniškai už 38 litus už kvadratinį metrą. Tai daug mažesni įkainiai nei praėjusiais metais tuo pačiu metu - 2007-ųjų lapkritį nuomos kainos siekė vidutiniškai 56 litus už kvadratinį metrą. Pastebima, kad šiuo metu patalpų nuomos įkainiai sostinėje vis dar krinta. Dabar 150 kv.m patalpos Vilniaus mieste nuomojamos už vidutiniškai 5,7 tūkst. litų per mėnesį.

Kauno mieste esančių patalpų nuomos įkainiai, nors ir pakilę metų pradžioje iki 24 litų už kvadratinį metrą, šiuo metu siekia tiek pat, kiek ir pernai tuo pačiu metu - vidutiniškai 17 litų už kvadratinį metrą. Praėjusiais metais lapkričio mėnesį 150 kv.m patalpų nuoma vidutiniškai kainavo 2 tūkst. 550 litų, sausio - vasario mėnesiais įkainiai buvo pakilę iki 3,6 tūkst. litų per mėnesį, o dabar ir vėl siekia 2 tūkst. 550 litų. Pastebėta, kad tokie pat patalpų nuomos įkainiai Kauno mieste laikosi nuo liepos mėnesio.

Klaipėdoje patalpų nuomos kainos irgi stabilios maždaug nuo liepos mėnesio ir siekia 20 litų už kvadratinį metrą. 150 kv.m patalpos uostamiestyje nuomojamos vidutiniškai už 3 tūkst. litų per mėnesį. Kainas palyginus su praėjusių metų to paties laikotarpio kainomis, pastebėta, kad tik šiame mieste įkainiai praėjusiais metais buvo mažesni - patalpos buvo nuomojamos vidutiniškai už 15 litų už kvadratinį metrą. 


Šiame straipsnyje: nuomapatalposkainasumažėjo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių