Leista įsigyti bendrovės „Girių bizonas" akcijų

Konkurencijos taryba nutarė leisti Nyderlandų Karalystėje įsteigtai bendrovei „Ingka Beheer BV" leido įsigyti iki 100 proc. „Girių bizono" akcijų. Leidimas duotas nustačius, kad dėl šio įsigijimo nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis, ar itin apribojama konkurencija atitinkamose rinkose.

Kazlų Rūdoje veikianti bendrovė „Girių bizonas" gamina medžio drožlių plokštes, baldų detales ir teikia su šia veikla susijusias paslaugas. Vienintelis Lietuvoje registruotas ūkio subjektas, kuris susijęs su kontrolę siekiančia įgyti „Ingka Beheer BV", yra IKEA, kurios veikla skirta baldų, namų ūkio reikmenų, metalo ir geležies dirbinių pardavimų skatinimui.

Švedijos baldų koncerno IKEA grupės įmonės prekiauja namų apstatymui skirtais baldais mažmeninėje rinkoje ir veikia įvairiose pasaulio šalyse, tačiau Baltijos šalyse tiesiogiai nėra vykdoma mažmeninė prekyba IKEA pagamintais ar jos ženklu pažymėtais baldais.

Lietuvoje IKEA ketina optimizuoti ir efektyviau organizuoti medžio drožlių plokščių gamybą, kadangi šiuo metu „Girių bizono" pajėgumai, padidėję 2007 m. paleidus naują medžio drožlių plokščių gamybos liniją, nėra išnaudojami. Taip pat numatoma per ateinančius 5 metus dvigubai padidinti baldams skirtų dalių gamybą.


Šiame straipsnyje: Girių bizonasįsigijimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių