Kiek kainuoja geras suvirintojas?

„Tikrai daug, jei jis atestuotas pagal Europos Sąjungos reikalavimus. Tokio suvirintojo mėnesio uždarbis siekia keturis tūkstančius litų ir daugiau“, – teigia suvirintojų meistriškumo konkursus organizuojančios Lietuvos suvirintojų asociacijos (LSA) direktorius dr. Nikolaj Višniakov ir priduria, kad šalies rinkoje jų vis tiek trūksta, nes kvalifikuotus specialistus mielai pervilioja užsienio šalių įmonės.

Pasak N.Višniakovo, suvirinimo technologijų sritis yra viena iš nedaugelio, kur visas personalas privalo būti atestuotas pagal ES reikalavimus. O specialisto atitinkama kvalifikacija įmonei kainuoja nemažus pinigus. Lietuvoje veikia apie 700 įmonių, kurių veikla susijusi su suvirinimo technologijomis. Joms reikia kelių tūkstančių atestuotų suvirintojų.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, suvirintojai nuolat yra paklausiausių profesijų dešimtuke. Pastaruosius trejetą metų suvirintojų paklausa didėjo: 2009 m. jiems buvo siūloma 1,7 tūkst. laisvų darbo vietų, 2010 m. – 2,4 tūkst, 2011 m. – jau 3 tūkst. Tuo tarpu tarp darbo biržoje užsiregistravusių darbo ieškančių žmonių kvalifikuotų suvirintojų trūksta, ypač laivų statybos ir remonto įmonėms.

Kaip teigia N. Višniakov, kvalifikuotų suvirintojų trūksta ne tik todėl, kad jų parengiama per mažai, bet ir todėl, kad daug jų išvyksta į užsienio šalis, o Lietuvos įmonės, investavę į jų kvalifikaciją, neturi jokio teisinio pagrindo jų sulaikyti.

Siekdama populiarinti šią paklausią profesiją, ypač tarp jaunimo, Lietuvos suvirintojų asociacija kasmet rengia geriausių suvirintojų konkursus. Šiemet konkursas vyks gegužės 22-23 dienomis parodoje „BaltTechnika“. Maždaug penktadalis parodos dalyvių – suvirinimo įrangą, medžiagas, įrankius saugos priemones pristatančios įmonės.

Rinkdami geriausią mūsų šalies suvirintoją, teisėjai daugiausia dėmesio skirs suvirinto metalo sujungimo kokybei. Taip pat bus vertinamas darbų atlikimo laikas ir teorinės žinios. Šiemet LSA surengs ir jaunųjų talentų konkursą, kuriame savo sugebėjimus galės pademonstruoti profesinių mokyklų auklėtiniai.

Inžinerinės pramonės paroda „BaltTechnika“ vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ gegužės 22-24 dienomis. Įėjimas į parodą nemokamas.


Šiame straipsnyje: suvirintojaidarbo biržadarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
klausimas : ar paklausi darbo kategorija todėl kad keiciasi etatai ? pvz : mirtys , sveikatos bukle ( nes zinom kad tai labai kenksmingas darbas ) , atleidimai del nusizengimu , bankrotavusiu darbdaviu sukurtos naujos darbo vietos kad gaut subsidijas , na ir galiausiai saziningai sukurtos darbo vietos .

ššš

ššš portretas
na kadangi dirbu šioje srityje,tai galu atsakingai pareikšti, kad protingi jau seniai išvažiavo, o likusius tik dideliais pinigais LT išlaikome, taip kad suvirintojai diktuoja sąlygas darbdaviams, o ne atvirkščiai. Čia kaipsakoma- Masonai valdo ;) seniau buvo laisvieji mūrininkai, o dabar- suvirintojai. Tvorą gali virinti bet kas, bet dujotiekio vamzdį tik vienetai.

Viktorai

Viktorai portretas
Dalyvaukit, laimėsit pirmą vietą ir pakelsit darbo partijos reitingus. Sėkmės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių