Ieškantys būsto pageidauja kokybiškesnių butų

Būsto ieškantieji šiuo metu nebeperka nekilnojamojo turto stačia galva – pirkėjai dabar gali rinktis iš kelių variantų, gali neskubėdami įvertinti būsto privalumus ir trūkumus.

Iš nekilnojamojo turto ieškančiųjų apklausos rezultatų matyti, kad dabar vis labiau atsižvelgiama į būsto kokybę.

Nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt vartotojai teigia, kad šiuo metu yra daug pasiūlymų įsigyti butą, tačiau neretai būsto ieškantieji neranda tinkamo varianto, kai jau rimtai užsiima nekilnojamojo turto paieškomis.

Apie 80 proc. portalo atlikto tyrimo respondentų mano, kad rinkoje siūloma nepakankamai kokybiškų butų už prieinamą kainą, daugiau kaip 15 proc. vartotojų teigia, kad butų įvairovės tikrai trūksta.

Paklausti, ar būtų aktualu, kad būtų vystoma naujų daugiabučių projektų, dauguma Aruodas.lt respondentų vis dėlto linkę akcentuoti ne naujų projektų paklausą, o jau esamų kokybę – daugiau kaip pusė vartotojų teigia norintys kokybiškesnio būsto pasiūlos.

Vis dėlto apie dešimtadalį vartotojų mano, kad naujų projektų labai reikėtų, nes naujos statybos butų trūksta.

Remiantis pirminės būsto rinkos statistika, šiuo metu daugiau nei 50 proc. naujų butų sudaro Vilniuje esantys butai, o apytiksliai po penktadalį jų yra Kaune ir Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: NTbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių