Iš B.Lubio bendrovės inspekcija išsireikalavo milijonus litų

Valstybinė mokesčių inspekcija iš Bronislovo Lubio valdomos bendrovės KLASCO išsireikalavo daugiau nei 4 mln. litų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė nutraukti beveik dvejus metus trukusį Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" (KLASCO) mokestinio ginčo procesą, bendrovei į valstybės biudžetą sumokant per 4 mln. litų.

Pasak VMI atstovo Dariaus Butos, maksimalios naudos valstybei pavyko pasiekti, išsireikalavus rekordinės per pastaruosius pustrečių metų 4 mln. 225 tūkst. litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, baudų bei delspinigių sumos.

Tarptautinį tyrimą 2007 metais inicijavo VMI, kilus įtarimams dėl galimo mokesčių vengimo, kai KLASCO, parduodama dalį verslo bendrovei „Klaipėdos terminalo grupė", pasinaudojo ofšorinių kompanijų tarpininkavimu.

Anot D.Butos, Lietuvos mokesčių administratoriai pastaruoju metu itin stiprina bendradarbiavimą su kolegomis visose Europos Sąjungos šalyse, siekiant ne tik išaiškinti galimus mokesčių vengimo ir sukčiavimo atvejus, bet ir užbėgti jiems už akių, nuolat stebint įtartinas įmones, operatyviai keičiantis informacija.


Šiame straipsnyje: LubysKLASCOmokesčiaiinspekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių