A.Kubilius: Svarbu, kad ginčai neatidėtų „Rail Baltica“ statybos

Premjeras Andrius Kubilius ragina, kad ginčai neatidėtų europinės vėžės geležinkelio "Rail Baltica" tiesimo.

"Rail Baltica" – tai ne tik moderni geležinkelio vėžė, bet ir solidžios europinės investicijos, kokybiškos, naujos darbo vietos marijampoliečiams, jau esamos geležinkelio struktūros išplėtojimas. Ir mes padarysime viską, kad vietos bendruomenės interesai nenukentėtų", - sakė pirmadienį Marijampolėje apsilankęs A.Kubilius.

Vyriausybė siūlo Marijampolėje naują geležinkelio vėžę tiesti ant senosios, kuri eina per miestą ir kaip yra numatyta patvirtintame projekte. Pasak Vyriausybės vadovo, taip būtų daug greičiau ir efektyviau.

Be to, premjero manymu, lygiagrečiai turėtų vykti paruošiamieji aplinkkelio projektavimo darbai, o politikai turėtų susitarti, kokią konkrečią ribą krovinių pervežimams pasiekus, jie privalėtų būti nukreipiami per aplinkkelį, rašoma Vyriausybės pranešime.

Premjero dėmesio šimtais milijonų litų vertinamas projektas susilaukė po to, kai Marijampolės politikai pareiškė norintys pakeisti " Rail Baltica" maršrutą, kad jis eitų ne per Marijampolę.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis neseniai pareiškė, kad tai susijęs su žemės savininkų noru užsidirbti - tiesiant geležinkelio vėžę šalia Marijampolės, reikėtų išpirkti apie 500 privačių sklypų, o tai reiškia, kad projekto įgyvendinimas užtruktų ilgiau ir kainuotų brangiau. E.Masiulis anksčiau teigė, jog jį stebina ir tai, kodėl

Marijampolės politikai tik dabar sugalvojo reikšti pretenzijas dėl pernai Vyriausybės priimto sprendimo, pagal kurį "Rail Baltica" trasai buvo parinktas dabartinis geležinkelis.

Marijampolės politikai reikalauja, kad "Rail Baltica" vėžė neitų dabartinio geležinkelio trasa, o aplenktų miestą - per jį eitų tik keleiviniai geležinkelio maršrutai.

Premjeras pirmadienį susitiko su Marijampolės miesto savivaldybės vadovais ir tarybos nariais, kartu su specialistais ir savivaldybės vadovais apžiūrėjo Marijampolės geležinkelį.

Vyriausybė pernai patvirtino planą, kad europinė geležinkelio vėžė Kauną turi pasiekti iki 2013 metų.


Šiame straipsnyje: Rail Baltica

NAUJAUSI KOMENTARAI

ee

ee portretas
Visi Masiulio palaikytojai atsiverčiat maps.lt ir pasižiūrit, kaip geležinkelis dalina Marijampolę į dvi lygias dalis, t.y. eina per miesto centą. Toliau: kiekvienas pagalvojat, ar norit gyventi mieste, kuriame vienas po kito dunda krovininiai sąstatai, taip dieną naktį... Palaikau protingus Marijampolės vadovus. Nenusileiskit Kubiliui.

Kęstas

Kęstas portretas
Kokią elektros kainą mums siūlo A.Kubilius? Viena dozė, turinti 100 milisivertų radiacijos bei 40 kartų viršijanti metinį radiacijos kiekį, kurį mes gauname iš natūralios aplinkos, padidina kiekvieno iš mūsų tikimybę susirgti vėžiu dviem procentais [1]. 1. Report, “Biological Effects of Ionizing Radiation VII,”US National Academy of Sciences. Standing committee on the effects of radiation.

Deividas P.

Deividas P. portretas
kokią nesąmonę čia šneka Kęstas?:)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių