Lytinės prievartos skandalas - ir Egipte

Vieno Egipto banko buvęs valdybos pirmininkas buvo suimtas dėl įtariamos lytinės prievartos prieš kambarinę prabangiame Niujorko viešbutyje, nepraėjus nė dviem savaitėms po to, kai analogiški kaltinimai buvo pateikti buvusiam Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovui.

Anksčiau Aleksandrijos bankui vadovavęs 74 metų Mahmoudas Abdel Salamas Omaras, kuris dabar yra bendrovės "El Mex Salines" valdybos pirmininkas, buvo suimtas pirmadienį, kai viena kambarinė apskundė jį dėl lytinės prievartos, nurodė policija.

Vienas policijos atstovas sakė, kad Manhatane esančiame prabangiame viešbutyje "Pierre" sekmadienio vakarą "44 metų juodaodė" darbuotoja buvo iškviesta į A.S.Omaro apartamentus 10-ame aukšte atnešti popierinių rankšluosčių.

"Kambaryje prieš ją buvo panaudota lytinė prievarta", - pridūrė pareigūnas, nepateikdamas daugiau detalių.

Niujorko dienraštis "Daily News" citavo viena policijos šaltinį, kuris sakė, jog A.S.Omaras "gniaužė jos krūtis ir ją grabinėjo. jis į ją trynėsi."

A.S.Omaras šiuo metu yra laikomas suimtas, pateikus kaltinimus dėl lytinės prievartos, neteisėto laisvės atėmimo, priverstinio lietimo ir persekiojimo, sakė policijos pareigūnas.

Šis incidentas įvyko praėjus beveik dviem savaitėms po to, kai 62 metų iškilus Prancūzijos politikas Dominique'as Straussas-Kahnas, laikytas galimu pretendentu į savo šalies prezidento postą, buvo apkaltintas kambarinės užpuolimu ir mėginimu išžaginti kitame prabangiame Niujorko viešbutyje.

Iš TVF vadovo posto atsistatydinęs D.Straussas-Kahnas neigia visus septynis jam pateiktus kaltinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių