Ukrainos feministės nusimetė liemenėles, protestuodamos prieš Putino vizitą


2010-10-27
BNS inf.
Ukrainos feministės nusimetė liemenėles, protestuodamos prieš Putino vizitą

Ukrainos sostinėje grupė iki pusės apsinuoginusių feminisčių surengė protesto akciją prieš Rusijos premjero Vladimiro Putino vizitą Kijeve, į kurį jis atvyko derybų energetikos klausimais.

Šešios moterų organizacijos FEMEN aktyvistės protestą surengė pačiame Kijevo centre, kur stovėjo iškėlusios į viršų kumščius ir laikė plakatus su piktais užrašais.

"Mes nemiegosime su Kremliaus gnomais", - skelbė užrašas ant vieno iš plakatų su akivaizdžia užuomina į gana nedidelį V.Putino ūgį.

"Nepriversite mūsų taip lengvai nusilenkti", - skelbė kitas užrašas.

V.Putinas trečiadienį susitiko su Kremliui palankiu šalies prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir premjeru Mykola Azarovu, su kuriais aptarė galimybes sumažinti Ukrainos importuojamų rusiškų dujų kainą.

Šių metų pradžioje į valdžią atėjęs V.Janukovyčius smarkiai pagerino Kijevo santykius su Kremliumi, balandį pritaręs svarbiai sutarčiai, pagal kurią Rusijos Juodosios jūros laivynui leista pasilikti Kryme dar bent iki 2042 metų, manais į 30 proc. nuolaidą iš Rusijos importuojamoms dujoms. Opozicija šį žingsnį pavadino valstybės interesų išdavimu.

"Mes protestuojame prieš Rusijos lyderių kišimąsi į mūsų šalies vidaus reikalus", - naujienų agentūrai AFP sakė FEMEN lyderė Ana Gucol.

"Po jų vizitų Ukrainoje pradedamos varžyti žiniasklaidos laisvės ir teisė rengti demonstracijas, visai taip pat, kaip tai daroma Rusijoje", - pridūrė ji.

FEMEN aktyvistės dažnai rengia protesto akcijas iki pusės apsinuoginusios.

Šių metų pradžioje per prezidento rinkimus liemenėles moterys nusimetė pačioje rinkimų apylinkėje priešais televizijos kameras, kurios buvo pasirengusios filmuoti, kaip V.Janukovyčius meta biuletenį į balsavimo urną.