Vilniuje užpultas kaunietis


2009-04-25
Asta Kuznecovaitė
Vilniuje užpultas kaunietis

Penktadienio naktį Vilniuje, Žirmūnų gatvėje buvo užpultas ir sunkiai sužalotas verslininkas iš Kauno. Kraujo klane gulintį keturiadešimtmetį žmonės rado apie pusę keturių ryto.

Iškviesta greitoji pagalba komos ištiktą vyrą išvežė į ligoninę, tačiau medikai teikia mažai vilčių, kad vyras išgyvens. Jam suskaldyta kaukolė.

Tikslių įvykio aplinkybių policija dar negali pasakyti. Tiriamos dvi išpuolio versijos: arba vyras nukentėjo nuo vagių, kai užklupo juos nuimančius ratus nuo savo prabangaus automobilio "BMW X5", arba tai kerštas dėl verslo. Neoficialiomis žiniomis, kaunietis užsiima stomatologinės įrangos įvežimu į Lietuvą ir prekyba ja.

Verslininko automobilis rastas stovintis vidury kiemo. Nuo jo buvo nuimti trys ratai, ketvirtasis – pradėtas atsukti. Vėliau už netoliese esančios elektros transformatorinės policija nuimtus ratus surado.

Automobilį taip pat bandyta padegti, tačiau dėl neaiškių priežasčių nusikaltėliai to daryti nebaigė. Gali būti, kad juos kažkas išgąsdino.

Vilniaus 1-ajame policijos komisariate dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai apklausia verslininko žmoną.

Komisariato tyrėjams padeda ir Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Neoficialiais duomenimis, sulaikyti mažiausiai keturi įtariamieji. Žirmūnų gatvės gyventojai sakė, kad vienas antrankiais surakintas vyriškis policijos pareigūnų buvo išvestas iš namo, esančio šalia nusikaltimo vietos.

Šis išpuolis įvykdytas visai netoli devynaukščio, kuriame 2007 m. kovo 11 d. kilęs gaisras nusinešė šešių žmonių gyvybę.