Pokštas žlugdo gyvenimą


2008-08-16
Milda Skiriutė
Pokštas žlugdo gyvenimą

Neapgalvotas brolio pokštas apie bombą Palangos oro uoste neseniai susituokusią porą Sonatą ir Darių Petrulius įklampino į rūpesčių liūną. Labiausiai jauna šeima bijo prarasti darbą Airijoje.

Pajuokavo apie bombą

Iš Gargždų kilę Sonata ir Darius Petruliai Airijoje gyvena ne vienus metus. Liepos pradžioje jie grįžo į Lietuvą atšokti savo vestuvių. Ta proga pora darbdavių paprašė išleisti keturioms savaitėms atostogų.

Pora į Airiją turėjo išskristi rugpjūčio 8 dieną. Nemalonumai prasidėjo po to, kai D.Petrulio brolis oro uoste patikrinimo metu pareiškė, kad turi bombą. Abu vaikinai buvo sulaikyti.

S.Petrulė pasakojo, jog patikrinimo laukė daug žmonių. Atėjus jos eilei, mergina padėjo savo rankines. Oro uosto darbuotojams ji jokio įtarimo nesukėlė ir sėkmingai patikrą praėjo.

Gargždiškės teigimu, Darius ėjo po jos. Darbuotojai tikrino jo lagaminėlį su nešiojamuoju kompiuteriu. Mergina norėjo pasiimti rankines, kai išgirdo, kad liepta jas patikrinti dar kartą, nes neva gali būti bomba.

"Pamaniau, kad tai - įprastas patikrinimas. Darbuotojai ėmė greitai kraustyti rankines. Per tą laiką patikrą praėjo ir Darius. Nesupratau, kas vyksta. Paklausiau netoli stovėjusių pažįstamų. Šie pasakė, kad Dariaus brolis pakilnojo savo mažą rankinę ir tyliai pasakė, kad turi mini bombą", - dėstė S.Petrulė.

Bomba - džiovintuvas

Šį pareiškimą išgirdo ir oro uosto darbuotojai. Anot gargždiškės, jie ėmė kelti sąmyšį. Patikrinę poros rankines, darbuotojai nieko įtartino neaptiko. S.Petrulė pasakojo, jog oro uosto darbuotojai, patikrinę jos ir vyro rankines, kurias jie nešėsi į saloną, nusprendė patikrinti ir bagažą, o jų paprašė palaukti.

Anot moters, iš pradžių oro uosto darbuotojai sakė, jog pora galės skristi, tik turi palaukti, kol bus patikrintas bagažas. Netrukus atvyko policijos pareigūnai, kurie išklausė darbuotojų parodymų.

D.Petruliui buvo pasakyta, kad jis negali skristi, nes pakartojo brolio žodžius apie bombą. Vyrai buvo išvežti į Palangos policijos komisariatą. Jiems pareikšti įtarimai dėl viešosios rimties sutrikdymo.

Oro uoste liko viena

Vaizdo medžiagoje, užfiksuotoje įvykio metu, matoma, kad po pokšto tarp skrydžio laukusių keleivių panikos nebuvo. S.Petrulė sakė, kad buvo moterų, kurios su kūdikiais ramiai sėdo į lėktuvą.

"Visi suprato, kad tai nevykęs neblaivaus vyro pokštas. Jei būtų manę, kad rimtas grasinimas, skrydis būtų atšauktas, atvyktų ugniagesiai", - prisiminė D.Petrulis.
S.Petrulė pasakojo, jog oro uoste liko viena. Darbuotojai vis dar tikrino tris dideles rankines, rankinį bagažą, kurios priklausė merginai, jos vyrui ir pastarojo broliui. Nieko įtartina nebuvo rasta.

"Pasibaigus patikrinimui, paklausė, ar skrisiu viena. Negi paliksiu vyrą be daiktų ir pinigų? Mūsų gyvenimas - Airijoje. Čia nieko neturime", - stebėjosi gargždiškė.

Apeliuos į darbdavių gerumą

D.Petrulis į Airiją išskristi negali ir dabar. Dėl brolio pokšto jam skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti. Pora labiausiai bijo, jog gali netekti pragyvenimo šaltinio - darbo Airijoje.

Anot gargždiškių, Airijoje tvarka griežta. Per metus atostogauti galima 21 dieną. Jiems buvo padaryta išimtis dėl vestuvių. Negrįžimas į darbą laiku traktuojamas kaip savavališkas atostogų prasitęsimas, dėl to gali būti atleisti.

Rytoj S.Petrulė išskrenda į Airiją. Moteris bandys darbdaviams paaiškinti situaciją.
Palangos oro uosto Aviacijos saugumo ir klientų aptarnavimo skyriaus viršininkas Stanislovas Jomantas tvirtino, kad D.Petrulis buvo sulaikytas, nes pakartojo brolio žodžius apie bombą.

"Keleiviai į tokius dalykus reaguoja labai rimtai. Panika tokiu atveju gali kilti greitai", - tikino S.Jomantas.