Iš vienos televizijos virtuvės – į kitą
Prieš kelis mėnesius pradėdamas dirbti naujos laidos "Pabusk su TV1" kulinarijos rubrikoje virėjas Martynas Macikas neslėpė vilčių turėti autorinę laidą apie kulinariją. Taip kaip Jamie Oliveris, su kuriuo jis lyginamas.
Martyno įsitikinimas, kad gaminti reikia ne tik skaniai, bet ir pigiai bei greitai, tikrai tinka šioms dienoms. Bet 23-ejų vyrui šlovės valandos dar teks palūkėti – sugalvojusi kurti kasdienę kulinarijos laidą, LNK pagalvojo ne apie jį, o apie TV3 šou "IKI pergalės! Virėjų kovos" auksinį šefą Liną Samėną. Beje, abi laidas remia tas pat prekybos tinklas. Nuo šiol L.Samėnas – dešimties minučių trukmės LNK laidos "Susitikime virtuvėje" šeimininkas.
Šiokiadieniais jau nuo artimiausio pirmadienio prieš "Žinias" matysime, kaip 30-metis kulinaras svečiuojasi žvaigždžių ar studentų bendrabučių, pensininkų virtuvėse. "Nenustebkite, jei jus užkalbinsiu gatvėje ir pasiprašysiu į svečius. Padėsiu paruošti skanią vakarienę iš namuose esančių produktų. Neišsigąskite, jei pakalbinsiu jus parduotuvėje, pamatęs, jog dar nenusprendėte, ką pirkti ir ką gaminti šeimai šiandien", – sako Linas.
Ar žinojote, kad mėsą geriau mušti ant šaltu vandeniu pavilgytos lentos – sausas medis sugeria mėsos sultis? O ar teko girdėti, kad be šaldytuvo paukštieną galima išlaikyti net tris dienas, jei ją įvyniosite į actu suvilgytą rankšluostį?
11 metų virėju dirbantis (iš jų šešerius – ne vieno garsaus Vilniaus restorano virtuvės šefu) L.Samėnas žino ir daugiau paslapčių. Ir dega noru išmokyti Lietuvą gaminti skanų maistą paprastomis sąlygomis iš paprastų produktų ir pasidalyti per savo karjerą sukauptais naudingais virtuvės patarimais.
VD inf.