Vilniuje - pirmoji LKL lyderių akistata


2004-11-06
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
Vilniuje - pirmoji LKL lyderių akistata

“Žalgirio” ir “Lietuvos ryto” dvikovą naujoje “Siemens” arenoje stebės per 10 tūkstančių žiūrovų

Šiandien naujoje Vilniaus “Siemens” arenoje įvyks pirmoji šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritų akistata: Vilniaus “Lietuvos rytas” - Kauno “Žalgiris”.

Nuostolių turi abi komandos

Ir “Žalgiris”, ir “Lietuvos rytas” prieš sezoną neišvengė nuostolių. Tiesa, kauniečių netektys buvo didesnės, komanda ilgai negalėjo treniruotis penkiese prieš penkis, nes vos tik vieni žaidėjai baigdavo gydytis traumas, jas patirdavo kiti. Arvydo Sabonio nėra iki šiol ir iki šių metų pabaigos į aikštę jis tikrai neišbėgs.

Vilniečių nuostolis mažesnis, bet svarbus - dėl traumos sezono taip ir nepradėjo pagrindinis įžaidėjas iš Latvijos Robertas Štelmaheris. Tačiau “Lietuvos rytas” gana greitai jam rado pamainą - Rolandą Jarutį. Galbūt tai ir ne R.Štelmaherio lygio gynėjas, tačiau jo patirtis vis tiek pravers.

“Žalgiris” įžaidėjo paieškoms sugaišo gerokai daugiau laiko, todėl į pagalbą turėjo kviestis dublerių ekipos žaidėjus. Be to, kauniečiai ilgam neteko snaiperio Simono Serapino, kuriam lūžo blauzdikaulis.

Mačas - neeilinis

“Džiaugiamės, kad keletą treniruočių jau buvo dešimt krepšininkų, todėl galėjome modeliuoti žaidimą. Tai jau vis šis tas, nors laiko pasirengimui mums trūko, - kalbėjo “Žalgirio” stratego Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas. - Stengsimės sužaisti šįvakar kuo geriau, nes rungtynės su “Lietuvos rytu” visada yra išskirtinės”.

Pasak G.Krapiko, pastarųjų dienų treniruotės buvo itin naudingos Dainiui Šalengai ir Robertui Pekui: “Dainius fiziškai yra gerai pasirengęs, bet jis beveik du mėnesius nelaikė kamuolio rankose, todėl kiekviena diena žaidžiant krepšinį jam yra labai vertinga. Tą patį galiu pasakyti ir apie amerikietį Robertą Peką, kuris pagaliau įveikė aklimatizaciją ir jau normaliai jaučiasi, nes išsimiega ir į treniruotes ateina žvalus. Kiekvienos pratybos Robertui - žingsnis į priekį, apsiprantant naujoje komandoje”.

Ketvirtadienio treniruotę praleido Tanoka Berdas, nes išvakarėse jis buvo susimušęs koją.

G.Krapikas įsitikinęs, kad šio vakaro rungtynių nugalėtoją lems vienos ar kitos komandos susitelkimas, kovingumas ir šaltakraujiškumas.

Pirmas rimtas išbandymas

“Iki šiol visa sudėtimi su stipriais varžovais nežaidėme, todėl mačas su “Žalgiriu” mums bus rimtas testas, kuris parodys, kaip esame pasirengę ir fiziškai, ir taktiškai”, - teigė “Lietuvos ryto” vyriausiojo trenerio Vladės Djurovičiaus asistentas Rūtenis Paulauskas.

Į klausimą, kuri žaidėjų grandis gali lemti vienos ar kitos komandos pergalę, jis atsakė: “Popieriuje daug ką galima lyginti, bet viskas spręsis aikštėje. Siekiant pergalės, visos grandys turės dirbti darniai”.

Vilniaus ekipos legionierius bosnis Haris Mujezinovičius skundžiasi šį rudenį operuotos kojos skausmais, tačiau, R.Paulausko manymu, jis turėtų šiandien išbėgti į aikštę.

“Lietuvos rytas” tik nuo ketvirtadienio treniruojasi “Siemens” arenoje, todėl komanda iš esmės neturės savos aikštės pranašumo. Vis dėlto žiūrovų palaikymą vilniečiai jaus kaip niekada didelį, nes visi bilietai į šio vakaro dvikovą išparduoti, ją stebės per 10 tūkstančių žiūrovų.