Pirmasis ”FBK Kauno” varžovas - iš Farerų salų


2005-06-25
Pirmasis ”FBK Kauno” varžovas - iš Farerų salų

Antrajame UEFA Čempionų lygos etape “Kauno” ir “HB Torshavn” poros laimėtojas greičiausiai grumsis su garsiuoju “Liverpool”

Europos Čempionų lygos pirmajame atrankos varžybų etape Lietuvos čempionas Kauno “FBK Kaunas” susitiks su geriausia Farerų salų ekipa “HB Torshavn”. Tai paaiškėjo vakar, ištraukus burtus.

Jei kauniečiai įveiktų pirmąjį etapą, antrajame jiems tikriausiai tektų žaisti su šių metų Čempionų lygos taurės savininkais “FC Liverpool” (Anglija) futbolininkais, kurie pirmajam etape kovos su Lansatfreido “Total Network Solutions” (Velsas).

“HB Torshavn” kauniečiams yra tikrai įveikiama komanda. Su ja FBK “Kaunas” žaidė 2003 metais. Išvykoje kauniečiai pralaimėjo 0:1, o namie atsirevanšavo 4:1.

“Burtais esame labai patenkinti. Praėjusį sezoną Kauno futbolo mėgėjai neišvydo “Juventus”, tai šįmet dėsime visas pastangas, kad atvyktų “Liverpool”, - “Kauno dienai” teigė FBK “Kauno” klubo direktorius Romas Kontrimas. - Norėtume žiūrovams padovanoti mačą su Čempionų lygos nugalėtojais. Tai būtų labai naudinga finansiškai ir mūsų klubui, ir miestui, nes su Liverpulio komanda į Kauną atvyktų tūkstančiai sirgalių”, - vylėsi R.Kontrimas.

Pirmąsias rungtynes su “HB Torshavn” FBK “Kauno” futbolininkai turėtų žaisti liepos 12 arba 13 dieną išvykoje, o 19 arba 20 - Kaune. Tačiau FBK “Kauno” vadovai jau pradėjo derybas su “HB Torshavn” ir UEFA, kad pirmąjį mačą žaistų namuose, nes liepos 21 dieną Kaune prasidės Europos jaunimo čempionatas.

KD inf.