Muštynes analizuos federacijos pareigūnai


2003-10-18
Muštynes analizuos federacijos pareigūnai

Panevėžio ir Klaipėdos futbolo komandų treneriai skirtingai įvardija incidento priežastis bei iniciatorius

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komisija ketina kitą savaitę svarstyti inicidentą, kilusį per A lygos rungtynes Panevėžyje, kur susitiko vietos “Ekranas” ir Klaipėdos “Atlantas”. Tada į muštynes įsivėlė abiejų komandų žaidėjai bei treneriai.

Dėmesio centre atsidūrė trenerių - panevėžiečių trenerio Virginijaus Liubšio ir klaipėdiečių stratego Vacio Lekevičiaus - bokso seansas. Beje, anksčiau V.Liubšys yra žaidęs “Atlante” ir gynęs šios komandos vartus.

Šį kartą abu specialistai šalies, o ypač savo miestų žiniasklaidai skirtingai nutapė konflikto vaizdelį.

Svečias svaidė įžūlias replikas

“Norėjau nuraminti žaidėjus, nes mūsų laukia net du finalai - “Tauro” taurės turnyre ir lemiamos A lygos rungtynės išvykoje su FBK “Kaunu”. Negalėjau rizikuoti jų netekti. Kas būtų atsitikę, jei teisėjas kuriam nors žaidėjui būtų parodęs raudoną kortelę?” - kalbėjo V.Liubšys “Lietuvos žinių” korespondentui.

Jis taip pat tvirtino nereikšiąs jokių pretenzijų V.Lekevičiui dėl prakirstos lūpos. V.Liubšys sako laiku susitvardęs. Jei V.Lekevičius būtų trenkęs stipriau, gal ir būtų neišlaikęs. “Peržiūrėjus įrašą aiškiai matyti, kad Lekevičius bėgo tikslingai. Jis sekė man iš paskos ir ieškojo incidento”, - tikino V.Liubšys.

“Vakaro žinioms” panevėžietis papasakojo, jog “į aikštelę santykių aiškintis pirmieji išbėgo “Atlanto” atstovai - vyriausiojo trenerio asistentas Igoris Pankratjevas ir dar keli futbolininkai. Man iš paskos ėjo Lekevičius ir vis kartojo: kur eini, gaidy?”

“Panevėžio balsui” ekraniečių treneris aiškino, jog “rungtynės buvo labai sunkios. Džiaugiuosi, kad didžioji dalis žaidėjų, atstovavusių Lietuvai Škotijoje ir atidavusių visas jėgas, šiandien kovojo iki galo - ne tik su varžovais, bet ir su teisėjais. Arbitrų darbo nenoriu komentuoti. Turiu tik vieną nuomonę - teisėjas (Darius Mieželis) “paleido” rungtynes”.

Anot Panevėžio laikraščio reporterės, V.Lekevičius iš “Aukštaitijos” stadiono “Atlanto” klubo autobuso link buvo palydėtas keturių apsaugos darbuotojų ir su žiniasklaida bendrauti atsisakė. Žurnalistei atkakliai reikalaujant komentaro, V.Lekevičius bandė prasibrauti pro apsaugos vyrus ir jai “kai ką pakomentuoti”.

Galvą skaudėjo ne nuo smūgio

Tuo tarpu Klaipėdoje leidžiamas “Vakarų ekspresas” teigia, jog “didžiausias incidento kaltininkas buvo V.Liubšys. Jis pirmasis puolė į aikštę su nenuspėjamais ketinimais”.

Kitam uostamiesčio dienraščiui “Klaipėdai” V.Lekevičius papasakojo daugiau.

“Jis gražiai apsirengęs, šypsosi, tačiau kaip provokuoja varžovus, - sakė V.Lekevičius. - Per rungtynes su mumis jis kokį dešimt kartų buvo išbėgęs į aikštę”.

“Atlanto” treneris mano, jog po vienos iš žaidėjų pražangų “Ekrano” treneris bėgo mušti teisėjo. “Virgi, ką darai?! - sušukau ir taip pat išbėgau į aikštę gelbėti arbitro. Ar galva trenkiau Liubšiui - neatsimenu”, - kalbėjo V.Lekevičius.

Korespondentui pastebėjus, jog turėtų galvą skaudėti po tokio smūgio, klaipėdiečių treneris neprieštaravo: “Galvą skauda, tačiau nuo pralaimėjimo”.

V.Lekevičius pabrėžė, kad per rungtynes “Ekrano” vyriausiasis treneris teisėjams laidė replikas - “Būsi “miortvas”, neišvažiuosi”, o antrasis “Ekrano” treneris A.Klimavičius pro klaipėdiečių atsarginių žaidėjų zoną nubėgo stverti teisėjo asistentą.

Norėjo durti teisėjui skėčiu

“Padariau klaidą, - sakė “Klaipėdai” V.Lekevičius. - Ne dėl to, kad įsivėliau į kivirčą. Tiesiog reikėjo išvesti komandą iš aikštės. Niekas mūsų atsarginių žaidėjų nesaugojo - į komandos pavėsinę skriejo plastmasiniai buteliai, pagaliai, vienas butelis pataikė į mane”.

Uostamiesčio dienraščio teigimu, Klaipėdos ekipos žaidėjai patvirtino, kad panevėžiečių futbolininkai namie yra agresyvūs, pergalės siekia bet kokiais metodais. Jie išprovokuoja žiūrovus, kurie, raginami savųjų žaidėjų ir trenerių, pila žodines pamazgas ant svečių komandos.

Per antrojo rato varžybas Panevėžyje, kai “Ekranas” laimėjo prieš klaipėdiečius 3:1, V.Liubšys su skėčiu bėgo į aikštę durti teisėjui.

“Gaila, kad visi temato mane, o kiti lieka geručiai”, - atsiduso V.Lekevičius.

“Manau, jog nieko jau nebestebina Lekevičiaus išsišokimai. Jis, buvęs “Aro” pareigūnas, mano, jog yra nebaudžiamas ir gali daryti, ką nori. Kiek tai gali tęstis?” - “Vakaro žiniose” klausė V.Liubšys.