Lietuvos futbolo favoritai rengiasi naujajam sezonui


2009-02-14
Diena Media inf.
Lietuvos futbolo favoritai rengiasi naujajam sezonui

Naujajam sezonui besirengiantis  Lietuvos futbolo A lygos vicečempionas „Kaunas“ kontroliniame mače Marijampolės manieže 2:0 (0:0) nugalėjo Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikę.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Audrius Kšanavičius (70 ir 84 min.). Dėl ligų ir traumų  vicečempionų gretose nežaidė gynėjai Mantas Fridrikas, Tomas Kančelskis, Audrius Juozaitis, Mohamedas Arouris, saugas Vytautas Lukša, puolėjai Eimantas Marozas, Artūras Rimkevičius, Aivaras Laurišas, Luka Aničičius bei Rafaelis Ledesma.

„Mūsų komanda turėjo persvarą. Svarbu, kad pavyko įmušti įvarčius ir iškovoti pergalę. Džiaugiuosi, kad reikalai pajudėjo į gerąją pusę. Komanda pademonstravo neblogą žaidimą. Dabar vyrams bus psichologiškai lengviau. Psichologija futbole daug lemia: kai kelias rungtynes iš eilės nepavyksta laimėti, atsiranda problemų, žaidėjai mažiau pasitiki savo jėgomis“, - interneto svetainėje fbk.lt mintimis dalijosi „Kauno“ vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas.

Dėl netinkamų oro sąlygų Palangoje neįvyko planuotos Panevėžio „Ekrano“ ir Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) draugiškos rungtynės. Apledėjusioje aikštėje panevėžiečiai sužaidė tarpusavyje.

Be žiūrovų vykusiose treniruotės pobūdžio rungtynėse ekraniečiai žaidė pasiskirstę į raudonuosius ir mėlynuosius. Savaitę treniravęsi dideliais krūviais, Lietuvos čempionai rungėsi du kėlinius po 25 minutes. Rezultatu 5:2 nugalėjo mėlynieji. Įvarčius įmušė Sergejus Pogrebanos ir prie komandos tik šiandien prisijungęs Valdas Trakys, po vieną pridėjo Aurimas Marcinkevičius,  Žilvinas Banys ir Dušanas Matovičius.