Lietuviai visų kozirių dar neatskleidė


2011-07-14
KD inf.
Lietuviai visų kozirių dar neatskleidė

Legendinėse "Tour de France" dviratininkų lenktynėse jau blykstelėjo abu Lietuvos sportininkai – JAV ekipai "Garmin-Cervelo" atstovaujantis Ramūnas Navardauskas ir Kazachstano "Astana" komandos narys Tomas Vaitkus.

"Garmin-Cervelo" dviratininkai, kurių gretose buvo R.Navardauskas, laimėjo "Tour de France" antrą etapą – 23 km komandų atskiro starto lenktynes.

T.Vaitkus dešimtą etapą baigė dvyliktas, finišavęs vienoje grupėje su 158 km etapo nugalėtoju Andre Greipeliu iš "Omega Pharma-Lotto" (Vokietija) ekipos.

Bendrojoje įskaitoje po 10-ies etapų T.Vaitkus iš 151-os vietos buvo pakilęs į 137-ą, o R.Navardauskas – į 152-ą poziciją iš 154-os. Pirmavo prancūzas Thomas Voeckleris iš "EuropCar", nuo jo T.Vaitkų skyrė beveik 53 min., o R.Navardauską – daugiau nei valanda.

Antras bendroje įskaitoje buvo ispanas Luisas Leonas Sanchezas (nuo lyderio atsiliko 1 min. 49 sek.), trečias – australas Cadelis Evansas (-2 min. 26 sek.).

Paaiškėjo, kad sunkią traumą – klubo kaulų lūžius – 9-ajame etape per griūtį patyręs T.Vaitkaus komandos draugas Aleksandras Vinokurovas po operacijos mažiausiai pusantro mėnesio vaikščios su ramentais, o pamažu sportuoti galės pradėti ne anksčiau nei po trijų ar keturių mėnesių.

Pirmą per šias lenktynes dopingo skandalą sukėlusiam Rusijos komandos "Katiuša" dviratininkui Aleksandrui Kolobniovui gresia 2,5 mln. eurų bauda, jeigu B mėginio tyrimas patvirtins A mėginio rezultatus.

30-metis rusas po devynių etapų bendroje įskaitoje buvo 69-as, bet dopingo medžiotojai jo organizme aptiko neleistino preparato – hidrochlorotiazido – pėdsakų.