Čempionato šeimininkai rungtyniaus pusfinalyje


2006-07-01
Čempionato šeimininkai rungtyniaus pusfinalyje

Vokietijos ir Argentinos mačas baigėsi 11 m smūgių serija

Vakar pasaulio futbolo čempionate Vokietijoje prasidėjo ketvirtfinalis. Berlyne susitiko varžybų šeimininkų vokiečių ir Argentinos rinktinės, vėlai vakare Hamburge žaidė Italijos ir Ukrainos komandos.

Šiandien, pasibaigus Anglijos ir Portugalijos bei Brazilijos ir Prancūzijos ekipų dvikovoms, paaiškės visos pusfinalio poros.

Pergalę išplėšė vartininkas

Vokietija - Argentina 4:2, po 11 m smūgių serijos (pagrindinis rungtynių laikas - 1:1, pratęsimas - 1:1).

Pirmąjį įvartį 49 min. Robertas Ajala pelnė po kampinio, galva tiksliai smūgiavęs Chuano Ramono Rikelmės pakeltą kamuolį. Vartininkui Jensui Lemanui nepadėjo net du greta jo stovėję gynėjai. 80 min. rezultatą išlyginęs Miroslavas Klozė įmušė penktąjį savo įvartį finaliniame turnyre.

Dvikovos didvyriu tapo J.Lemanas, 11 m baudinių serijoje atrėmęs du smūgius.

Tai buvo vienuoliktasis šių rinktinių mačas. Iki šiol ketverias rungtynes buvo laimėję argentiniečiai, trejas - vokiečiai.

Vokietija ir Argentina du kartus grūmėsi pasaulio čempionatų finaluose ir pasidalijo po pergalę. 1986 metais sėkmė lydėjo argentiniečius (3:2), kurių gretose žaidė Diegas Maradona.

Po ketverių metų planetos futbolo karaliais tapo vokiečiai, atsirevanšavę po tikslaus Andreaso Brėmės 11 m smūgio, kai Argentinos ekipos baudos aikštelėje buvo pargriautas dabartinis Vokietijos komandos strategas Jurgenas Klinsmanas.

Trenerių akistatai - išskirtinis dėmesys

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) atstovas Markusas Zigleris pranešė, kad anglų ir portugalų mačas vyks po uždaru Gelzenkircheno “Aufshalke” stadiono stogu. “Taip bus padaryta dėl sportinių priežasčių”, - miglotai paaiškino M.Zigleris.

Prieš šią dvikovą treniruotes praleido du abiejų ekipų pagrindinių sudėčių žaidėjai - pėdą patempęs britas Frenkas Lempardas ir dubens raumenis susimušęs jo varžovas Krištijanas Ronaldas.

Anglijos dienraščiai eskaluoja trenerių akistatą: kas triumfuos - Svenas Goranas Eriksonas ar Luisas Felipė Skolaris? Šių specialistų vadovaujamos rinktinės susitiks jau trečiajame ketvirtfinalyje iš eilės (anksčiau - 2002 m. pasaulio ir 2004 m. Europos čempionatuose). Kol kas sėkmė lydėjo L.F.Skolarį.

“The Guardian” mano, kad šį kartą S.G.Eriksonas privalo patekti į pusfinalį.

“Jeigu Anglijos mokesčių mokėtojai Švedijos piliečiui mokėjo kelis milijonus svarų sterlingų vien už tai, kad rinktinė įveiktų Trinidadą ir Tobagą, matyt, anglai kuoktelėjo”.

Brazilai nenori būti cirkininkais

Brazilų strategas Karlosas Albertas Pareira, komentuodamas sporto apžvalgininkų bei ekspertų pastabas, kad penkiskart pasaulio čempionai kol kas nedemonstruoja “futbolo spektaklių”, pareiškė, kad jo auklėtiniai tiesiog neprivalo to daryti.

“Kas pasakė, kad Brazilija kiekvienas rungtynes turi paversti futbolo šou? Kodėl mes turėtume demonstruoti cirko triukus ir linksminti žiūrovus? Juk atvykome į Vokietiją kitu tikslu - tapti pasaulio čempionais. Ir jau laimėjome ketverias rungtynes iš eilės, įmušę 10 įvarčių, o į savo vartus praleidę tik vieną. Kuri kita ekipa gali pasigirti tokiu rezultatu?” - retoriškai paklausė K.A.Pareira.

Tuo metu Prancūzijos rinktinė treniravosi be Zinedino Zidano. Vyriausiasis treneris Raimonas Domenekas tvirtai laikosi žodžio - neaptarinėti su žurnalistais žaidėjų sveikatos iki čempionato pabaigos, tačiau kitas oficialus komandos atstovas informavo, kad Zizu šiandien tikrai žais.

R.Domenekas neliko abejingas kitai temai. Prancūzijos nacionalistas Žanas Mari Le Penas replikavo, kad prancūzų ekipa prastai žaidžia, nes joje per daug negrų, o vartininką Fabjeną Bartezą reiktų išvyti iš komandos, nes jis nemoka giedoti himno.

“Jam derėtų pažiūrėti į kitas rinktines. Mes himną giedame beveik visi, o ispanai ar argentiniečiai išvis neprasižioja”, - atsikirto treneris.