A lygos lyderiai egzaminuos čempionus


2006-07-01
A lygos lyderiai egzaminuos čempionus

Rytoj Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, 19 val. prasidės intriguojanti Lietuvos futbolo A lygos čempionato aštuonioliktojo turo dvikova tarp pirmenybių lyderio “Kauno” ir šalies čempiono Panevėžio “Ekrano”.

Pirmojo rato mačą, vykusį Panevėžyje, 2:1 laimėjo kauniečiai. Ar šįkart čempionams pavyks sustabdyti šiemet galingai žygiuojantį ir tik du taškus praradusį “Kauną”?

“Norėtume, kad ir po mačo su “Ekranu” liktume komanda, nepatyrusia pralaimėjimo kartėlio. Tačiau nebūna taip, kad visą sezoną lydėtų tik sėkmė. Pasitaiko ir netikėtumų. Labai gerai, kad praėjusiame ture sugebėjome įveikti Vilniaus “Žalgirį”. Jei būtume pralaimėję, su “Ekranu” žaisti būtų sudėtinga, turėtume mažiau pasitikėjimo savo jėgomis. Po nesėkmės visada sunkiau atsitiesti. Mes laimėjome, todėl psichologiškai esame tvirti.

Gerai, kad su panevėžiečiais jau galės rungtyniauti saugas Kęstutis Ivaškevičius. Per mačą su “Žalgiriu” dešiniajame krašte jo mums labai trūko”, - “Kauno dienai” sakė “Kauno” komandos treneris Eugenijus Riabovas.

“Lietuvos futbolo A lygos čempionatas yra pakankamai įdomus, ypač didelį žiūrovų susidomėjimą kelia “Kauno” ir “Ekrano” rungtynės. Tiesa, šiemet mūsų komanda stipriai atitrūko ir panevėžiečius lenkia 20 taškų.

Nepaisant to, “Ekrano” negalima “nurašyti”, tai tikrai pajėgi komanda, su kuria sekmadienį teks kautis iš visų jėgų. Manau, kad žiūrovai, atėję į A lygos lyderių rungtynes, liks patenkinti. Jie turėtų pamatyti gero lygio futbolą.

Man apmaudu, kad per pasaulio futbolo čempionatą mūsų šalies televizijos beveik ignoruoja A lygos pirmenybes, neskiria joms jokio dėmesio”, - sakė “Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.