Tolerancijos žmogus – žinomas žurnalistas


2009-02-02
Mantas Tomkūnas
Tolerancijos žmogus – žinomas žurnalistas

2008-ųjų metų Tolerancijos žmogumi paskelbtas Kaune gyvenantis ir dirbantis žurnalistas Mykolas Drunga.

Šis titulas jam buvo suteiktas už toleranciją visuomenėje skatinančius tekstus ir mintis, išsakytas dirbant žurnalistinį darbą Lietuvos nacionaliniame radijuje bei interneto naujienų portaluose.

Metų Tolerancijos žmogų kasmet paskelbia Ch.Sugiharos fondas – "Diplomatai už gyvybę". Fondo pirmininkas Ramūnas Garbaravičius pasakojo, kad M.Drunga Tolerancijos žmogaus titului tiko labiausiai.

"Rinkome iš keturių kandidatų, visi buvo verti tolerantiško žmogaus vardo, bet nusprendėme, kad M.Drungos skelbti tekstai buvo labai humaniški, ginantys kitus, šviesūs ir skatinantys meilę", – vardijo R.Garbaravičius.

Tolerancijos žmogumi paskelbtam M.Drungai įteiktas diplomas ir medalis su Lietuvoje dirbusio Japonijos diplomato Chiune Sugiharos, per Antrąjį pasaulinį karą gelbėjusio nuo nacių persekiojimo žydus, atvaizdas.

Į šių metų Tolerancijos žmogaus vardą pretendavo dar trys visuomenės veikėjai: teisininkas Dainius Žalimas, literatūrologas Laimantas Jonušys bei žurnalistai Kęstutis Girnius. Tolerancijos žmogaus vardas iškiliems visuomenės veikėjams suteikiamas jau aštuntus metus iš eilės.