"Antimi" domėsis policija


2011-06-02
Tadas Širvinskas

Per Tarptautines Hanzos dienas Rotušės aikštėje veikusios lauko kavinės "Antis" veiklą tirs ir policija, ir paveldo sargai. Savivaldybės atstovams kilo įtarimų, kad verslininkai pateikė suklastotą licenciją.

Pasak Kauno savivaldybės atstovų, "Anties" kavinei buvo išduotas leidimas įrengti lauko kavinę Rotušės aikštėje, tačiau prekyba per Hanzos dienas turėjo būti derinta su šventės organizatoriais. Įstaigos savininkai leidimo nederino, bet veiklos per šventę stabdyti nesutiko, todėl prekybos kavinėje pradžios tykojo savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba. Kavinės savininkas pareigūnams pateikė licenciją, prie kurios jie prikibti negalėjo. Kilo įtarimų, kad dokumentas buvo suklastotas.

"Licencijų ir paslaugų skyrius buvo išdavęs visai kitokį leidimą", – teigė savivaldybės Teisės departamento direktorius Dainius Ratkelis.

Dėl galimo dokumentų klastojimo savivaldybė šią savaitę kreipsis į policiją. Pasidomėti "Anties" lauko kavine raginamas ir Kultūros paveldo departamentas. Paveldo sergėtojai turėtų sukrusti dėl Rotušės aikštės grindinio išardymo.

"O kas tam grindiniui bloga atsitiko? Viskas tik dėl pusės metro nukrypimo. Jokios tragedijos ten nėra", – teigė "Anties" savininkas Gintaras Davidonis.

"Anties" lauko kavinės problema cirku virto Hanzos šventės atidarymo dieną. Savivaldybė ne kartą ragino kavinės savininką ir šventės organizatorius susitarti, bet ryžtingų veiksmų nesiėmė iki paskutinės minutės. Per Hanzos dienų atidarymą prie kavinės susirinko daugiau nei dešimt tarnautojų ir darbininkų. Jiems buvo duotas įsakymas lauko kavinę išardyti, tačiau savininkui pagrasinus tarptautiniu skandalu tarnautojai atsitraukė.

Šiuo metu lauko kavinėje prekyba nevyksta. G.Davidonis teigė, kad prekyba sustabdyta ne dėl konflikto su savivaldybe. "Kovodamas už savo tesies nedariau to darbo, kurį turėjau daryti. Truputį vėluoja lauko baldų gamyba", – sakė kavinės savininkas.