Chorai susitiks dainoj


2009-04-25
Vaida Milkova
Chorai susitiks dainoj

Chorinės muzikos mylėtojai laukiami festivalio "Susitikime dainoj" koncertuose. 16-asis chorinės muzikos festivalis subūrė kolektyvinio dainavimo entuziastus iš Kauno ir ne tik.

Trijuose festivalio koncertuose į Kauno valstybinės filharmonijos sceną lips trylika chorų. Kasmečio renginio sumanytoja, mišraus choro "Gintaras" vadovė ir dirigentė, Lietuvos chorų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Leokadija Januškienė apgailestavo dėl lėšų stokos į renginį negalinti pakviesti užsienio chorų. Šiemetinio festivalio žvaigždės – Klaipėdos koncertų salės mišrus choras "Aukuras" ir Vilniaus miesto savivaldybės kamerinis mišrus choras "Jauna muzika".

L.Januškienė tradicinį renginį organizuoti ėmėsi nuogąstaudama, kad chorinis dainavimas praranda populiarumą ir gali visai nunykti. Chorvedžiai pastebi: sovietmečiu chorinė kultūra klestėjo, o dabar skursta. "Kiekvienas technikumas, kiekviena gamykla turėjo chorą. Atgavus nepriklausomybę, gamyklos užsidarė, neliko chorų. Pastaruoju metu Kaune chorų vėl šiek tiek daugėja", – teigė festivalio organizatorė.

Galbūt kolektyvinis dainavimas įgauna antrąjį kvėpavimą Lietuvos televizijai ėmus transliuoti nacionalinį chorų konkursą "Lietuvos balsai"? "Vyrų į chorus net televizija neprivilioja. Tai mišrių ir vyrų chorų problema – stipriosios lyties atstovai sensta ir jų nėra kam pakeisti", – atsiduso L.Januškienė. Kad chorai jaunimui, moksleiviams atrodytų patrauklesni, jiems kasmet suteikiama festivalio scena.


Festivalio "Susitikime dainoj" koncertai Kauno valstybinėje filharmonijoje (L.Sapiegos g. 5)

Balandžio 25 d. 17 val.

KMU mišrus choras "Neris" . Meno vadovas ir dirigentas Tomas Lapinskas.

KTU akademinis mišrus choras "Jaunystė". Meno vadovė ir dirigentė Danguolė Beinarytė.

LŽŪU mišrus choras "Daina". Meno vadovė ir dirigentė Ramunė Navickienė.

Vilniaus vokalinis ansamblis "Balsai". Meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas.

Balandžio 26 d. 17 val.

Klaipėdos koncertų salės mišrus choras "Aukuras". Meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas.

Vilniaus miesto savivaldybės kamerinis mišrus choras "Jauna muzika". Meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas.