Seimui prireikė naujo viešbučio


2008-03-29
Seimui prireikė naujo viešbučio

Parlamento vadovybė vakar nusprendė, kad verta statyti naują viešbutį ir parduoti dabar valdomą turtą.

Seimo kanceliarijos skaičiavimu, 14 aukštų butų, viešbučio kambarių, konferencijų salių ir kanceliarijos patalpų pastatas kainuos apie 170 mln. litų. Galutinį sprendimą tikriausiai priims jau naujos kadencijos Seimas.

Naujo viešbučio statybą planuojama finansuoti iš lėšų, kurios bus gautos pardavus turimus viešbučius ir poilsines. Tiesa, už turimą turtą galima suręsti tik pusę Seimo viešbučio. Seimo vicepirmininkas liberalas Gintaras Steponavičius alfa.lt sakė valdybos posėdyje išgirdęs, kad viešbučius ir poilsines galima parduoti už 90 mln. litų. „O iš kur bus imama kita dalis sumos? Viešbučio kaina juk beveik dvigubai didesnė. Atsakymo, iš kur bus imami pinigai, nėra“, – stebėjosi G.Steponavičius.

Naują viešbutį planuojama statyti greta Seimo esančiame ir kol kas mašinų stovėjimo aikštele paverstame žemės sklype. Seimo kanceliarijos išvadose teigiama, kad dabartiniuose Seimo viešbučiuose butai neatitinka higienos normų, o 2009-2011 m. mūsų šalyje įvyksiančiai svarbiai Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) parlamentinei asamblėjai ir pirmininkavimui reikia užtikrinti geras sąlygas.

Seimo kanceliarija siūlo užstatyti 72 proc. sklypo 14 aukštų pastatu, įrengti požeminę 1160 ir antžeminę 110 automobilių stovėjimo aikštelę. Pastate būtų 10 vienviečių kambarių, po 40 dviejų ir trijų kambarių butų bei vieni apartamentai, skirti Seimo ir kanceliarijos svečiams. Daugiaaukščiame pastate būtų įrengta 800 vietų konferencijų salė ir po šimtą žmonių talpinanti spaudos konferencijų ir Europos reikalų komiteto salės.

Į naujas patalpas planuojama perkelti Seimo priimamąjį, riboto naudojimo dokumentų saugyk-lą ir archyvą, Vyriausiąją rinkimų komisiją, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovybę ir Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriatą.

alfa.lt inf.