Parlamentarams liko dirbti vos porą mėnesių


2004-09-07
Parlamentarams liko dirbti vos porą mėnesių

Šios kadencijos Seimas penktadienį rinksis į paskutinę savo sesiją

Pasak Seimo Pirmininko pirmojo pavaduotojo Česlovo Juršėno, pirmajame rudens sesijos plenariniame posėdyje turėtų kalbėti Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas, Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas, tikimasi ir šalies Prezidento Valdo Adamkaus sveikinimo.

Šios kadencijos Seimui teliko dirbti du mėnesius. Č.Juršėnas prognozuoja, kad po rinkimų išrinktas naujos sudėties Seimas į pirmąjį plenarinį posėdį susirinks lapkričio pradžioje.

“Mums liko dirbti iš esmės tik du mėnesius. Antras parlamento rinkimų turas bus surengtas spalio 24 dieną, per savaitę bus paskelbti jo rezultatai ir per 15 dienų šalies Prezidentas turi sušaukti pirmąjį posėdį. Vadinasi, mano skaičiavimais, pirmas naujojo Seimo plenarinis posėdis gali būti sušauktas ne vėliau kaip lapkričio 15 dieną”, - sakė pirmadienį spaudos konferencijoje Č.Juršėnas. Jo teigimu, per šiuos likusius du mėnesius Seimas į plenarinius posėdžius rinksis tik kartą per savaitę.

Pirmadieniais dirbs komitetai ir frakcijos, o antradienį vyks Seimo plenariniai posėdžiai. Likusios dienos, anot Č.Juršėno, bus skirtos rinkimų kampanijai. Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas neatmetė galimybės, kad prireikus Seimas gali dirbti ir intensyvesniu grafiku.

Eilinėje Seimo sesijoje, pasak Č.Juršėno, turėtų būti pateiktas kitų metų šalies biudžeto projektas. Vyriausybė, kaip numato Konstitucija, turi pristatyti Seimui šį projektą iki spalio 17 dienos.

Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas mato teorinę galimybę dar šios kadencijos Seimui patvirtinti 2005 metų šalies biudžetą. Pasak jo, tai priklausys nuo to, kada Vyriausybė apsispręs pateikti Seimui svarstyti biudžeto projektą.

Rudens sesijoje kadenciją baigiantis Seimas planuoja svarstyti ir kai kuriuos dar nebaigtus nagrinėti eurointegracinius dokumentus, ratifikuoti kelias tarptautines konvencijas ir susitarimus, spręsti personalinius klausimus.

ELTA, KD inf.