A.Valantinas rengia paslaptingą kreipimąsi


2009-04-25
VD inf.
A.Valantinas rengia paslaptingą kreipimąsi

Kitą savaitę generalinis prokuroras Algimantas Valantinas turėtų kreiptis į Seimą, prašydamas panaikinti konkretaus pareigūno teisinę neliečiamybę. Kurio – kol kas nepranešama.

Ketvirtadienį vakare įvyko iš anksto neskelbtas A.Valantino susitikimas su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku. Generalinis prokuroras paprašė leisti tarti jam žodį antradienio Seimo plenariniame posėdyje. Tokia galimybė A.Valantinui bus suteikta. Bet dar neskelbiama, ką prokuroras pasakys iš Seimo tribūnos.

Spėjama, kad Generalinės prokuratūros vadovas gali prašyti parlamentarų panaikinti kurio nors Seimo nario ar teisėjo neliečiamybę. Neoficialiomis žiniomis, gali būti paprašyta atsakomybėn patraukti teisėją.

Nei Seimo pirmininko, nei generalinio prokuroro atstovai tvirtina neturintys žinių, kokio rango teisėjui panaikinti neliečiamybę gali būti prašoma Seime. Be to, neatmesta galimybė, kad bus prašoma panaikinti ne teisėjo, bet parlamentaro teisinį imunitetą.

Ketvirtadienį po susitikimo su A.Valantinu Seimo pirmininkas nepanoro atskleisti, apie ką buvo kalbamasi. Tačiau, pasak jo, netrukus visuomenė sužinos pokalbio turinį. Tai patvirtino ir generalinis prokuroras.

Bet kol kas neaišku, ar informacija apie A.Valantino kalbą iš Seimo tribūnos bus išplatinta anksčiau, ar išliks paslaptyje iki jos.