Savaitgalį kilo 86 gaisrai


2009-02-02
Diena Media inf.
Savaitgalį kilo 86 gaisrai

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 86 gaisrai, kuriuose 2 žmonės žuvo ir vienas buvo sužalotas. Ugniagesiai dar atliko 21 gelbėjimo darbą, praneša Priešgasirinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Skaudžiausia savaitgalio nelaimė įvyko šeštadienio popietę Zarasų rajono Novinkų kaime. Čia viena kaimo gyventoja grįžusi namo rado negyvus 35 metų sūnų ir 62 metų brolį. Kambaryje kilusiame gaisre išdegė grindys, apdegė patalynė ir baldai, apsilydė televizorius, aprūko kambariai. Dar tebesmilkstančius daiktus užgesino pati moteris. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti, o nelaimės aplinkybės tiriamos.

Vos kelių žingsnių betrūko iki nelaimės ir penktadienio vakarą Kėdainiuose, Šėtos gatvėje. Čia prekybos kioske dirbančią moterį uždarė ir kioską padegė atėjęs sutuoktinis. Vyras įširdo, sužinojęs, kad žmona pradėjo skyrybų su juo procesą ir nutarė atkeršyti jai. Moteris mobiliuoju telefonu suspėjo iškviesti sūnų, o praeiviai, pamatę iš kiosko besiveržiančius dūmus, iškvietė ugniagesius ir policiją. Įkalintą kioske moterį išlaisvino pirmas atskubėjęs sūnus, kuris atėmė iš tėvo raktus, atrakino kioską ir išnešė motiną. Dūmais apsinuodijusią moterį iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai  išvežė ligoninėn, o atvykę ugniagesiai užgesino smarkokai apdegusį kioską ir jame buvusias prekes. Įvykis tiriamas.

Atšalę orai pakoregavo ir gaisrų suvestines. Savaitgalį įregistruota ir daugiau gaisrų, kilusių dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Sekmadienio naktį Utenos rajono Naujasodžio kaime dėl minėtos priežasties užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą pradegė perdengimas, apdegė virtuvė ir sandėliukas, aprūko kiti kambariai.

Sekmadienį Šiaulių rajono Bazilionų miestelyje dėl krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsiliepsnojo parduotuvė. Gaisro židinys buvo palėpėje, kur buvo įrengti du kambariai. Gaisro metu išdegė kambariai.

Taip pat sekmadienio ryte Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelyje užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė pastato stogas, pradegė perdengimas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Sekmadienio vakare Panevėžyje, Vyšnių gatvėje dėl neatsargaus žmogaus elgesio užsidegė trijų savininkų ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė perdengimas, apdegė namų apyvokos daiktai ir statybinės medžiagos. Nuo ugnies buvo išgelbėtas šalia stovintis kitas ūkinis pastatas.

Pirmadienio naktį Vilniaus rajono Rudaminos gyvenvietėje Gamyklos gatvėje užsiliepsnojo nežinomo savininko gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas ir perdengimas, išdegė namo vidus. Gaisro priežastys nustatinėjamos.