Kūdikio gyvybė užgeso girtų tėvų pašonėje


2009-02-02
Tomas Jarusevičius
Kūdikio gyvybė užgeso girtų tėvų pašonėje

Kauno rajone, Dievogalos kaime, vienoje iš sodybų įvykusi tragedija savo pirminiais požymiais gerokai sukrėtė net ir daug ko mačiusius policijos pareigūnus, tačiau netrukus paaiškėjo, kad įvykis nėra toks šiurpus, kaip pasirodė iš pradžių. Šeštadienio naktį rastas mirusios vos kelių mėnesių amžiaus mergaitės kūnelis, o tame pačiame kambaryje aptikti ir neblaivūs mirusiosios tėvai.

Anot Kauno rajono teisėsaugininkų, kūdikis be gyvybės ženklų buvo rastas apie 3 val. nakties. Nedelsiant iškviesti greitosios pagalbos medikai mergytei padėti jau niekuo nebegalėjo - teliko konstatuoti vaiko mirtį. Manyta, kad jos gyvybė užgeso tėvams surengus išgertuves.

Iškart po įvykio Kauno rajono teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Spėliota, kad neblaivūs 26 metų motina ir devyneriais metais vyresnis tėvas užsnūdę galėjo savo neseniai gimusį kūdikį tiesiog užspausti.

Policijos įstaigoje atsidūrusiai motinai nustatytas lengvas girtumas - organizme aptikta 1,07 promilės alkoholio. Kartu su ja sulaikytas mergaitės tėvas balansavo ties sunkaus girtumo riba. Jam papūtus į alkoholio matuoklį, šis parodė 2,42 promilės.

Pirminiais duomenimis, smurto žymių ant kūdikio kūno neaptikta. Tai patvirtino kūdikio palaikus ištyrę ir savo išvadas pateikę teismo medicinos ekspertai. Anot jų, šįkart kraupią nelaimę prišaukė vadinamasis staigios kūdikių mirties sindromas. Anot pareigūnų, taip vadinamas kūdikių sindromas, nuo kurio sunkiai paaiškinamomis aplinkybėmis miršta maždaug vienas iš šimto naujagimių iki pusės metų amžiaus.

Gavę tokias specialistų išvadas, pareigūnai teigė ikiteisminį tyrimą dėl netyčinio nužudymo artimiausiu metu nutrauksiantys. Juolab kad jų surinkta informacija liudija, jog naujagimės netektį išgyvenanti šeima buvo tvarkinga, o išgertuvės jų namuose nebūdavo nuolatinis reiškinys.