Du plėšimai per vieną dieną


2009-02-02
Tomas Jarusevičius
Du plėšimai per vieną dieną

Pastaruoju metu vis dažniau pasitvirtina šalies teisėsaugininkų prognozės, teigiančios, kad ekonominis sunkmetis dar labiau suaktyvins gatvės nusikaltėlius. Tokios tendencijos pastebimos ir Kauno mieste, kur kone kasdien įvykdoma po porą įžūlių plėšimų, o tokią statistiką papildo ir vagystės iš būstų ar įmonių.

Sekmadienį per parą Kauno mieste užfiksuoti du plėšimai. Vienas jų įvykdytas panaudojant šaltąjį ginklą - peilį.

Praėjus kiek mažiau nei valandai po vidurnakčio, naktį iš šeštadienio į sekmadienį, Partizanų gatvėje grupė nepažįstamų jaunuolių pastojo kelią 25 metų vaikinui. Užpuolikai auką sužalojo peiliu ir pagrobė jo turėtą laikrodį, mobiliojo ryšio telefoną ir piniginę, kurioje buvo banko mokėjimo kortelė ir 30 litų.

Sekmadienį vakare, apie 19 val., Savanorių prospekte, ties 298 numeriu pažymėtu daugiabučiu trys paaugliai apiplėšė šešiolikmetį. Anot teisėsaugininkų, prieš tai nukentėjusysis buvo gerokai apstumdytas. Užpuolikai grasino su juo dar žiauriau susidorosiantys, jei šis neatiduos turimų vertingų daiktų. Gatvės nusikaltėlių grobiu tapo du mobiliojo ryšio telefonai. Apiplėštas nepilnametis patirtą žalą įvertino beveik 1200 litų.

Operatyviai apie nusikaltimą sužinoję policijos pareigūnai netruko nustatyti ir sulaikyti įtariamuosius. Tądien mieste budėję patruliai sučiupo visus tris taip pat pilnametystės dar nesulaukusius paauglius. Pas du šešiolikmečius ir metais vyresnį jų bendrininką rasti ir įkalčiai - tik ką nudžiauti telefonai.

Dėl plėšimo Dainavos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, o visi trys įtariamieji po pirminių apklausų atsidūrė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

Kauno policijos pareigūnai pripažįsta, kad pastaruoju metu panašių nusikaltimų mieste vis labiau daugėja. Lygiai taip daugiau užregistruojama ir vagysčių iš automobilių.