Žirgo karčiuose įstrigę safyrai


2004-02-14
Žilvinė PETRAUSKAITĖ
Žirgo karčiuose įstrigę safyrai

Lietuvos prabavimo rūmuose (S.Daukanto g. 4) šiandien nuo 11 iki 17 val. veiks juvelyrikos paroda “Žiemos žiedai 2004”

Šeštą kartą Prabavimo rūmuose rengiamoje parodoje naujausią savo kūrybą eksponuoja juvelyrai iš įvairių Lietuvos miestų. Rūmų iniciatyva rengiamų parodų tikslas - atkreipti dėmesį į kūrybingų savo klientų veiklą.

Originalius papuošalus iš aukso, sidabro, platinos, derintų su brangiaisiais akmenimis, vakar atidarytoje parodoje eksponuoja vilnietis juvelyras Kęstutis Vaišvila, kurio sukurti papuošalai išsiskiria gražiai į juvelyrinį dirbinį įkomponuotais brangiaisiais akmenimis. Kaunietis juvelyras Rolandas Stelmokas rodo ne tik žiedus su brangakmeniais (R.Stelmokas - pagarsėjęs brangakmenių įstatymo asas), bet ir Laimos Paksienės fondui sukurtą kaklo papuošalą “Moteris po žvaigždėtu vilties dangumi”. Žinomi kauniečiai juvelyrai Jonas Stromila ir Inga Stromilaitė rodo naujausius savo kūrinius.

Dukros sukurti drąsių formų žiedai labiau patiks eksperimentus juvelyrikoje pripažįstančiai jaunajai kartai, o tėvo kūryba turi nepriekaištingu techniniu atlikimu užsikariautų gerbėjų būrį. Kaunietis Arūnas Kleišmantas parodos lankytojus sužavėjo sege-žirgu iš sidabro, inkrustuota mėlynais safyrais. Algirdas Jakubauskas eksponuoja įdėklus vizitinėms kortelėms iš sidabro ir aukso, Rasa Vaitkutė - erotišką koljė iš sidabro.