Šančių detektyvas


2004-06-11
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Šančių detektyvas

Po mažuosius krepšininkus sutrikdžiusio šūvio - su dainomis į Klinikas

Daugiabučių priešais Šančių “Šilą” kiemuose trečiadienio pavakarę nuaidėjo šūvis. Jis sutrikdė netoliese krepšinį žaidusius vaikus.

Nepraėjus nė pusvalandžiui, jie “Kauno dienai” pasakojo pirmiausiai pamatę ant žemės parkritusį vyriškį. Labiausiai trečiokų ketvirtokų atmintin įsirėžė tai, kad jis buvo užsiėmęs rankomis galvą ir dejavo: “Kas dabar bus?”

Sužeistas dainininkas supainiojo dienas

Dejones nutraukė vienas iš šalia buvusių vyrų, pradėjęs keliais daužyti gulinčiojo galvą. Šis “bušido” baigėsi dviem dūriais į mušamojo koją. Dar vaikai pasakojo, kad peilį iš įsiaudrinusiojo rankų išplėšė kitas šalia buvęs vyriškis. Berniukų duomenimis, jis pats buvo ginkluotas dujiniu pistoletu, iš kurio ką tik iššovė.

“Nepažįstamieji mušėsi, visai nekreipdami dėmesio į mus, - pasakojo mažieji įvykio liudytojai. - Kol pasirodė kažkieno iš suaugusiųjų iškviesta policija”. Pirmiausiai atbėgo du patruliai. Paskui juos atvažiavo trys policijos automašinos. Netrukus kieme pasirodė ir greitoji.

Sužeistąjį į Klinikas vežę medikai neslėpė seniai beturėję tokią linksmą kelionę. “Neblaivus pacientas buvo narkozės būklės: jis beveik nejautė skausmo ir visą kelią iki Klinikų dainavo”. Sužeistasis trečiadienio vakarą be paliovos traukė “Paskutinį sekmadienį”.

Tačiau Klinikų medikams, kuriems jis nuvežtas, buvo ne juokai. Šlaunyje žiojėjusi durtinė žaizda buvo gana gili: baimintasi, ar nepažeistos gyvybiškai svarbios kraujagyslės. Konstatavus, kad ne, sužeistasis išleistas gydytis į namus. Apie incidentą, kurio auka tapo, liudijo ne tik žaizda šlaunyje, bet ir apsvilę, šūvio metu prisidengus delnais veidą, pirštai.

Abituriento naktis areštinėje

Kiti trys šio incidento dalyviai tą vakarą nuvežti į artimiausią - Panemunės policijos komisariatą.

Du iš jų paleisti, trečiasis - Gražinos gatvėje gyvenantis vienos Kauno vidurinės abiturientas Domas Z. uždarytas į areštinę. Policijos departamento suvestinėse teigiama, kad iš jo paimtas ne tik dujinis pistoletas, bet ir du peiliai.

Atimtą pistoletą galima įsigyti visuose prekybos ginklais parduotuvėse, pateikus pasą, įrodantį, kad pirkėjas - jau pilnametis. Neblaivus su juo švaistęsis abiturientas aštuoniolikos sulaukė ne per seniausiai.

Vakar rytą “Kauno dienai” Panemunės policijoje tvirtinta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kūno sužalojimo.

Tačiau vidurdienį savo namuose L.Ivinskio gatvėje “Kauno dienos” surastas sužeistasis jau teigė viską savo skriaudikui atleidęs: ką tik pas jį lankėsi areštinėje nakvojusio aštuoniolikmečio tėvai, išprašę iš jo tokio turinio pareiškimą.

Tai bent gimtadienis

“Jaunas kvailas žmogus: gal dar susitupės - kam gadinti jam gyvenimą?” - “Kauno dienai” teigė dvidešimt šešerių Gediminas B., dirbantis vienoje Kauno firmoje ekspeditoriumi. Vakar darbe jis nepasirodė: sužeistasis prisipažino nuo sekmadienio tebešvenčiantis savo gimtadienį.

Gedimino teigimu, tą vakarą jiedu su draugu “perlaužę” degtinės puslitrį ir dar užpylę ant viršaus po puslitrį alaus. Ėję pas draugą į namus ir sutikę minėtame kieme du jo pažįstamus. Pastarieji buvo užsivertę vyno butelį. Tik kažin, ar jis buvo pirmas: pasak liudytojų, ginklu švaistęsis aštuoniolikmetis buvo girtesnis už savo auką.

Dėl ko įvyko konfliktas, Gediminas prisiminti nenori. Nepavyko pareigūnams to sužinoti ir iš atvežtųjų tą vakarą į policiją.

Klausimas, ar nebuvo baisu, įvykio liudytojais tapusiems pradinukams sukėlė tik juoką: per televizorių jie labiausiai mėgsta žiūrėti kovinius filmus.