Rusijos vicemis bunda iš komos


2004-06-05
Rusijos vicemis bunda iš komos

Dėl kosmetologijos chirurgų kaltės Rusijos grožio konkurso vicemis Jekaterina Sumina jau dešimt mėnesių yra ištikta komos. Visą tą laiką ją lanko jos vyras Sergejus, tačiau mergina negali atsakyti į jo maldas. Tačiau neseniai atsirado viltis - Katia pradėjo reaguoti į šviesą...

Istorijos tragedija

Ši istorija sukrėtė Rusiją. 1999 metais gražuolė iš Samaros Katia Sumina konkurse “Mis Rusija” užėmė trečią vietą, o po metų tapo pirmąja vicemis. Matyt, noras nugalėti ir pergalės artumas žaliaakę gražuolę privertė savyje ieškoti trūkumų.

Pernelyg daug iš savęs reikalaudama Jekaterina apsilankė Samaros “Lazerių centre”. Chirurgas Igoris Vorobjovas nebandė atkalbėti nuo talijos “gražinimo”: viliojo solidus užmokestis. Gydytojai sutiko nuo liemens nusiurbti riebalus.

Katia savo vyrui nepasakė, kodėl išvyko į kliniką. Prieš guldamasi ant operacinio stalo ji paskambino mylimajam ir tarė: “Pasimatysime po kelių valandų”. Sergejus negalėjo įsivaizduoti, kad tai bus paskutiniai žodžiai: po to jis negirdės žmonos 10 mėnesių.

Koma

Nesulaukęs merginos vyras pagalvojo, kad ji pasiliko “Lazerių centre”, tačiau ryte nuskubėjo į kliniką. Sukdamas akis gydytojas sunerimusiam vyrui pasakė, kad, dar nespėjus pradėti operuoti, pacientei sustojo širdis. Pasak I.Vorobjovo, merginos smegenys be deguonies buvo daugiau nei minutę, po to ją pavyko reanimuoti.

Po to Katią perkėlė į Samaros medicinos instituto reanimacijos skyrių. Ten gydytojai pasakė atvirai: išgyventi labai mažai galimybių, prabusti - beveik jokių. Diagnozė nuskambėjo tarsi griaustinis giedrame danguje - chroniška koma.

Praėjo dešimt mėnesių

Jekateriną atvežė į Maskvą. Neatsakingiems Samaros gydytojams iškelta baudžiamoji byla, tačiau jų kaltės įrodyti nepavyksta, todėl už gydymą moka Sergejus.

“Jai nieko nepagailėsiu, - sakė mylintis vyras. - Tikiu, kad ji girdi kiekvieną mano žodį. Katia nepasiduos, mes ištversime šį košmarą ir vėl būsime kartu”.

Gydytojai nebuvo optimistai: sukdami žvilgsnius į šoną jie sakė, kad pacientė nereaguoja į dirgiklius, galvos smegenys - neaktyvios. Tokiose situacijose sugrįžta tik vienetai...

Bet prieš kelias savaites Katios smegenų encefalogramoje buvo užfiksuoti pakitimai! Pirmą kartą Jekaterina reaguoja į intensyvius šviesos blyksnius: smegenys susigrąžino dalelę savo funkcijų.

Gali prireikti dar daug mėnesių ar metų, tačiau tai jau nesvarbu.

“Duok Dieve, kad gydytojai neklystų, - bijodamas patikėti gera žinia kalbėjo susijaudinęs vyras. - Dabar aš įsitikinęs - ji mane girdi! Ir ji dar taps “Mis Visata”, prisiminkite!”

Pagal “Spid-info” parengė Darius SĖLENIS