Riedutininkams Ąžuolyne pavojinga


2004-06-11
Jurgita ŠAKIENĖ
Riedutininkams Ąžuolyne pavojinga

Ten važinėtis trukdo duobėti takai, kurių remontuoti neskubama 

Poilsiauti Ąžuolyne greta pėsčiųjų norėtų ir riedutininkai. Kauno riedučių klubo “Trečiadienio nakties karštis” vadovas Darius Navickas pasakojo, jog kiekvienais metais daugėja riedučiais važinėjančių žmonių.

“Tarp mano pažįstamų ir draugų yra ne vienas verslininkas, įmonės vadovas ar gana atsakingas pareigas užimantis žmogus. Amžius taip pat neturi ribų. Pernai Vilniaus klubo organizuotame riedučių maratone Vilnius - Kaunas - Vilnius sėkmingai visą 220 km distanciją įveikė dalyvis, kuriam buvo 60 metų”, - priminė D.Navickas.

Pasak jo, pagrindinė problema - vietų, kur būtų galima važinėtis riedučiais, stygius. “Trečiadieniais organizuojame viešus riedėjimus Laisvės alėja, šitaip skatindami dar daugiau žmonių jungtis į riedutininkų gretas. Turime neblogą dviračių taką, įrengtą Europos Sąjungos lėšomis. Juo dažniausiai ir važinėjamės, tačiau ši vieta yra skirta daugiau tiems žmonėms, kurie riedučiais intensyviau treniruojasi kasdien...” - kalbėjo riedutininkas.

Ne vienas kaunietis mielai važinėtųsi Ąžuolyne. “Kaip būtų smagu visai šeimai stotis ant riedučių ir niekur neskubant, aplankant kavines, praleisti vakarą toliau nuo miesto triukšmo, automobilių taršos. Tačiau takai parke tokie, kad tik pėsčiomis, na, gal dar dviračiu įmanoma važiuoti, tačiau apie važinėjimą riedučiais jame negali būti ir kalbos. Esu pats bandęs, tad galiu pasakyti, kad net pavojinga riedėti per išdaužytą asfaltą”, - pasakojo D.Navickas.

Kauno miesto mero patarėjas jaunimo, sporto ir bendruomenių reikalams Andrius Kupčinskas teigė, jog riedutininkai taip pat sėkmingai, kaip ir Skandinavijos šalyse, kartu su dviratininkais galėtų naudotis dviračių takų infrastruktūra.

“Suprantu, jog šis pasiūlymas mažai priimtinas pirmą kartą atsistojusiems ant riedučių. Tačiau šių metų Kauno miesto biudžete vargiai atsiras lėšų jūsų minėtai problemai išspręsti. Pasiūlymą dėl Ąžuolyno parko pritaikymo riedutininkams mėgėjams perduosiu Komunalinio ūkio skyriui ir Aplinkosaugos skyriams”, - sakė A.Kupčinskas, vienas dviračių takų mieste įrengimo iniciatorių. Šiemet Savivaldybė didžiausią dėmesį skiria miesto gatvių būklės gerinimui.