Realybės šou dalyviai tebegyvena scenoje


2004-06-11
Jurgita ŠAKIENĖ
Realybės šou dalyviai tebegyvena scenoje

“Holivudiečiai” Giedrius ir Antonijus debiutavo kaip muzikantai  

Neseniai debiutavusi grupė “Next” jau džiaugiasi aukščiausiomis radijo stočių topų vietomis. “Žmonės už mūsų kūrinį “Sidabriniai sparnai” balsavo ne todėl, kad esame žinomi, o todėl, kad mūsų kūryba jiems patiko”, - džiaugėsi į didžiąją sceną įžengę buvę realybės šou “Holivudas” dalyviai Giedrius ir Antonijus.  

Daina su “gelbėtoju”  

Draugais po realybės šou tapę vaikinai jau seniai televizijos žiūrovų buvo vadinami talentingiausiais “Holivudo” dalyviais. “Įrašę kelis kūrinius sumanėme kurti grupę. Pavadinimo ilgai galvoti neteko, abu žinojome, ko norime. “Next” (lietuviškai - kitas) reiškia naują mūsų abiejų gyvenimo etapą”, - paaiškino dainų žodžius bei muziką kuriantis Giedrius.

Netrukus radijo stotims bus pasiūlytas naujas grupės “Next” kūrinys “Pergalė”. Šią dainą Giedrius ir Antonijus įrašė kartu su Gediminu iš “TV pagalbos”. “Siūlydamas Gedui prisidėti prie mūsų kūrybos puikiai žinojau, kad galima tikėtis gero rezultato. Mes žinome, kad Gediminas turi puikų ir gana stiprų balsą”, - pasakojo vienuolyne su Gedu susipažinęs Giedrius.

Abu “next’tai” su Gediminu bičiuliaujasi ne pirmi metai, tačiau “Pergalė” yra pirmas jų bendras kūrinys. Praėjusią savaitę pradėję 29 koncertų turą per Lietuvą “Next” nariai šią dainą klausytojams jau dainuoja. Ji vainikavo ir praėjusį penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje vykusį koncertą. “Sulaukėme tik teigiamų atsiliepimų. Vieni žmonės šį kūrinį jau vadina metų daina, kiti giria ir siūlo ją paversti krepšinio komandos himnu”, - apie “Pergalę” kalbėjo Antonijus.  

Buvo mokytojais  

Jau kelias savaites po įvairius Lietuvos miestus ir miestelius keliaujantys grupės “Next” nariai Giedrius ir Antonijus kasdien patiria daugybę nuotykių. Viename iš aplankytų miestelių grupės nariams netgi teko pabūti mokytojų kailyje.

“Netyčia užsukome į vieną vidurinę mokyklą. Ten mūsų maloniai paprašė pavaduoti sergantį tikybos mokytoją”, - pasakojo ankščiau vienuoliu buvęs Giedrius.

Drauge su kitais dainininkais po šalį keliaujantys “Next” nariai džiaugėsi, kad dauguma jų koncertuose besilinksminančių žmonių jau mintinai moka grupės dainų žodžius. “Kūrinys “Sidabriniai sparnai” netrukus pelnytai galės vadintis šio pavasario daina. Jos žodžius žmonės žino kiekviename iš mūsų aplankytų miestų”, - džiaugėsi “Next” narys Antonijus.  

Lankėsi Kunigų seminarijoje  

“Next” grupės nariai praėjusį savaitgalį pabuvojo Giedriaus gimtojoje Žemaitijoje. Labiausiai vaikinams įsiminė apsilankymas Telšiuose, kur užsuko į Kunigų seminariją.

Prieš kelerius metus ją palikęs Giedrius sužinojo, jog būtent tą dieną, kai jis lankėsi šiame mieste, būtų buvęs įšventintas į kunigus. “Akimirką susimąsčiau, ar nesuklydau palikęs seminariją. Juk būtent tądien mano draugai jau pasiekė galutinį tikslą - jie jau kunigai”, - sakė Giedrius.

“Pirmą kartą lankiausi seminarijoje. Man čia viskas buvo taip neįprasta. Nemanau, kad čia išbūčiau bent savaitę”, - savo įspūdžiais pasidalijo ir Antonijus.  

Dar vienas talentas  

Keliuose miestuose “Next” narys Antonijus ne tik dainavo, bet ir vedė koncertus, kuriuose, be šios grupės, koncertuoja daugybė kitų atlikėjų. “Buvau nustebintas, kad Antonijus turi tokią puikią iškalbą. Renginius jis veda ne ką blogiau už profesionalais vadinamus žmones”, - kalbėjo Giedrius.

Pats Antonijus pasakoja nebijojęs būti renginio vedėju. Anot vaikino, šis darbas jam puikiai pažįstamas. “Ne vienerius metus dirbau aktorium, vėliau cirke, paskui - įvairių renginių režisieriumi ir vedėju, todėl manau, kad praktikos turiu tikrai nemažai”, - paaiškino jis.