Pro rakto skylutę - ne tik į pramogų pasaulio atstovus


2005-10-22
Darius SĖLENIS
Pro rakto skylutę - ne tik į pramogų pasaulio atstovus

Lietuvos premjero Algirdo Brazausko spaudos atstovė Nemira Pumprickaitė pusnuogio vyro glėbyje, papūtęs lūpytes ir nugrimuotas dainininkas Rytis Cicinas, bekramsnojantis Rimas Kurtinaitis, pusnuogiai pirtyje Donalda Meiželytė ir į jos krūtis besistebeilijantis Egidijus Sipavičius, prasidaręs lauko tualeto duris gamtinius reikalus atliekantis choreografas Arvydas Stravinskas... Ir dar Arvydas Sabonis, Valentinas Masalskis, Birutė Petrikytė, Jogaila Morkūnas, Vytautas Šapranauskas, Nijolė Narmonataitė...

“Pro rakto skylutę”. Taip pavadinta ir iki lapkričio 4 dienos bus demonstruojama paroda Kauno “Fujifilm” fotogalerijoje, kurioje kaunietė fotografė Laima Geležiūtė pikantiškose pozose įamžino žinomus pramogų pasaulio atstovus, sportininkus.

“Tai “pagauti” šou pasaulio žmonių vaizdai renginių, koncertų užkulisiuose, linksmuose susibūrimuose ar šventėse, - maždaug 70 savo darbų parodą komentavo L.Geležiūtė. - Nė vieno jų nestumdžiau ir neprašiau pozuoti”.

Aštuonių nuotraukų, trijų sportininkų ir penkių dainininkų, fotografė eksponuoti negalėjo: “Jie nesutiko. Tai buvo atviresni, erotiškesni kadrai. Drąsiausia fotografija? Vienas žinomas dainininkas pasilenkęs persirenginėja užkulisiuose ir per glaudes puikiai matosi tam tikri dalykai...”

Dar trijų nuotraukų Laima net nesiūlė: pasak fotografės, jos galbūt šokiruotų visuomenę: “Dainininkė, dainininkas, dar vienas vyras... Nuogos kūno dalys...”

Drąsiausia eksponuojama nuotrauka - pusnuogė Donalda Meiželytė, kuri paskutinę akimirką paprašė pridengti jos krūtis, ir nuogutėlis Egidijus Sipavičius, kuris pasiprašė būti “pritemdytas”.

Ar teko fotografuoti pro tikrą rakto skylutę? “Ne, taip nesielgiu. Tai estetiška ir etiška šou paroda”, - tikino Laima.

Ar Laima Geležiūtė turi savo pikantiškų nuotraukų, kurios tiktų tokia parodai? “Oi, yra! Vienoje nuotraukoje esu su dideliais “fanarais”, kitoje matosi mano nuogas užpakaliukas, dar vienoje, kai kvailiojome su kompanija, esu visiškai nuoga, yra ir aktas su mano draugu... Tačiau tai jau būtų pernelyg didelis dėmesys sau, todėl šių nuotraukų neeksponavau”.