Pražydo Panemunės tiltas


2006-06-09
Virginija SKUČAITĖ
Pražydo Panemunės tiltas

Jau trečius metus Vidas ir Danutė Kunčiai širdingai puoselėja Panemunės tilto grožį, įvairiais būdais puošdami jo didžiules vazas.

Kauniečiai dar neužmiršo Kalėdų proga jose pastatytų angelų figūrų, o per Velykas - didžiulių spalvotų kiaušinių. Šiomis dienomis Vidas ir Danutė Kunčiai keturiose tilto vazose pasodino šimtus pilkojo šlamučio, tagečių ir kalatunijų daigų, kuriuos padovanojo gėlininkas Vladas Karpavičius.

Jei prieš trejus metus tilto vazoms užpildyti prireikė ne vieno maišo žemių, tai šį pavasarį pakako 10 kibirų, kuriuos vis vien reikėjo užkelti į didelį aukštį. “Gėles dviese pasodinome per tris valandas. Jaučiamės laimingi, atlikę gerą darbą. Miesto Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Zenonas Girčys prižadėjo, kad spalvingosios tilto puošmenos vasarą bus laistomos”, - džiaugėsi D.Kunčienė, kuri su vyru galės atsikvėpti nuo pareigos reguliariai laistyti gėles atsinešamu kibirais iš Nemuno vandeniu.

Beje, ši šeima savo iniciatyva padovanojo Vyčiūnų gatvės gyventojams kalnų pušelių, kurias žmonės pasisodino prie namų. Ši žaluma, džiuginanti akis žiemą ir vasarą, yra tarsi Vyčiūnų gatvės gyventojų vienybės simbolis.