Pagrobė orakulų pinigus


2005-11-26
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Pagrobė orakulų pinigus

Naktį į ketvirtadienį pačiame Kauno centre užregistruota dar viena žaibiška vagystė.

Apie pusę trijų nakties įsibrauta į Vilniaus gatvėje, prezidentūros prieigose, esantį UAB “Omnibetas” lažybų punktą.

Nusikaltėlių, patekusių į patalpą, išdaužius langą, grobis - metalinis seifas, kuriame, apvogtųjų teigimu, buvo apie septyni tūkstančiai litų.

Tarp lažybų punkto grindis nusėjusių stiklo duženų aptikti ir du akmenys.

Ši vagystė skiriasi nuo ankstesnių, fiksuotų Laisvės alėjoje, ne vien tuo, kad grobis išneštas iš pagalbinių lažybų punkto patalpų.

Įvykio aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai neslepia, jog jau seniai buvo susidūrę su tokiais “X failais”.

Pirmiausia nepavyksta prisiskambinti apvogtųjų atstovo paliktu telefonu, o pagrindinės UAB “Omnibetas” būstinės Vilniuje telefonas įslaptintas. Bent taip tvirtina informacijos paslaugas teikianti linija 118.

Dėl minėtos priežasties net neaišku, ko ieškoti, t.y. kaip atrodė pagrobtas seifas. Jau nekalbant apie tai, kaip jis buvo pritvirtintas, t.y. ar jį galėjo išplėšti ir išsinešti vienas ar daugiau žmonių.

Gana problemiška ir su įvykio liudytojais. Gyvenantieji virš apvogto lažybų punkto teigia girdėję ir dūžtant stiklus, ir dundesį, tačiau nieko nematę per nestandartiškai plačias savo palanges. Gyvenantieji priešais tvirtina nieko negirdėję.

Dar įdomesni faktai paaiškėjo, “Kauno dienai” pradėjus domėtis, kas saugo šį lažybų punktą.

Paaiškėjo, kad jo signalizacija prijungta prie Vilniuje įsikūrusios saugos tarnybos “Apsaugos centras”. Bent taip dienraščiui teigta kauniškėje saugos tarnyboje “Trikampis žiedas”, kuri, gavusi signalą iš Vilniaus, pagal su “Apsaugos centru” pasirašytą reagavimo sutartį, ir vyko į išplėštą lažybų punktą.

“Atvykome per sutartyje numatytą laiką”, - kalbėjo trafaretais “Trikampio žiedo” atstovė. Trafaretiškas buvo ir rezultatas.