Kūčių vakarą valgomi tradiciniai patiekalai, todėl siūlome ne modernius, o prieškario Lietuvoje ruoštus silkių patiekalus
Kapota silkė
4 silkės, 2 riekutės batono, 2 šaukštai gero aliejaus, obuolys, virtas kiaušinis, svogūnas
Išmirkytas ir išvalytas silkes smulkiai sukapoti, smulkia supjaustyti batono riekeles, suvilgytas aliejuje, sumaišyti su kapotomis silkėmis, maltais pipirais ir tarkuotu obuoliu. Viskai gerai išmaišius, suformuoti iš masės silkės formą, palaistyti aliejumi, papuošti kapotais kiaušiniais ir petražolių lapeliais.
Marinuotos silkės
Pamirkytas ir išvalytas silkes perpjauti išilgai. Puseles tirštokai patepti garstyčiomis, suvynioti ir sutvirtinti dantų krapštukais. Po to sudėti į indą, užpilti geru aliejumi, pabarstyti maltais pipirais, susmulkintais laurų lapais, pašlakstyti actu.
Su krienų padažu
4 silkės, 2 šaukštai tarkuotų krienų, šaukštas grietinės, sauja razinų, virto kiaušinio trynys, petražolių lapelių, druskos, cukraus, pipirų, citrinos sulčių
Išmirkytos, išvalytos silkės supjaustomos ir sudedamos į silkines. Grietinė sumaišoma su razinomis, krienais, susmulkintais petražolių lapeliais, sutrintu tryniu. Į gautą masę pridėti pagal skonį cukraus, citrinos sulčių, druskos, sumaišyti ir užpilti ant silkių.
Su burokėliais ir obuoliais
4 silkės, 3 svogūnai, 2 obuoliai, 200 g majonezo, virtas burokėlis
Išmirkytos, išvalytos silkės supjaustomos gabaliukais. Į stiklinį dubenį dedamos sluoksniais: pjaustytų svogūnų, silkių, tarkuoto burokėlio, tarkuoto obuolio, majonezo. Kitą sluoksnį kartoti taip pat. Paskutinis sluoksnis turi būti majonezo. Tokiu būdu paruošta silkė parą laikoma šaldytuve.
Naujausi komentarai