Mokslo metai prie kompiuterio


2004-06-11
Aldona KIBIRKŠTIENĖ
Mokslo metai prie kompiuterio

Vyresnieji moksleiviai mokėsi programavimo, jaunesnieji - filmuoti, montuoti medžiagą, kurti nuotaikingas televizijos laidų parodijas 

Šiemet “Straujos” kompiuterinę mokyklą baigė trečioji laida - 250 Kauno ir aplinkinių rajonų ketvirtų-dvyliktų klasių moksleivių.

Mokydamiesi vienerius mokslo metus moksleiviai galėjo ne tik įgyti kompiuterinio raštingumo pradmenų, gerai pasirengti informatikos ar anglų kalbos egzaminams, bet ir išlaikyti Europos kompiuterinio raštingumo testus (ECDL). Besibaigiant mokslo metams tokie prestižiniai pažymėjimai įteikti 43 moksleiviams.

Pasak mokyklos direktorės Jolantos Jokūbaitienės, kaip ir kiekvienais mokslo metais, moksleiviai rengė baigiamuosius projektus, įvairioms įstaigoms kūrė interneto svetaines. Programuotojai mokėsi programavimo pagrindų, susipažino su šiuolaikinėmis programavimo technologijomis, išmoko jas taikyti praktikoje. Jaunieji mokėsi filmuoti ir montuoti medžiagą, kūrė nuotaikingas televizijos laidų parodijas, filmukus, kurių įdomiausius galėjo pamatyti tėveliai mokslo metų pabaigos šventėje.

“Visos mokymo programos skirtos ne tik įgyti papildomai žinių ir gebėjimų, bet ir suvokti, kad pats mokymasis gali būti malonus, - sako J.Jokūbaitienė. - Kasmet gerėja moksleivių kompiuterinis raštingumas, daugiau mokinių turi kompiuterius namuose, tad mokymo programas tenka kasmet keisti. Naujiesiems mokslo metams siūlysime net 5 naujas programas, kurios parengtos atsižvelgiant į moksleivių pageidavimus bei naujas IT technologijas”.

Mokyklos vadovės teigimu, jau nebe pirmi metai “Straujos” mokyklos absolventams pridedami papildomi balai stojant į aukštąsias mokyklas. “Visus moksleivius, norinčius mokytis vasarą, kviesime į dviejų savaičių stovyklą, kurioje mokiniai mokysis dirbti kompiuteriu, susipažins su populiariausiomis programomis, internetu, pieš, kurs filmukus”, - pasakojo J.Jokūbaitienė.

Mokslo metų pabaigos šventėje “Straujos” absolventams buvo įteikti ne tik mokyklos baigimo pažymėjimai, bet ir įvairių rėmėjų prizai. “Kauno dienos” redakcijos prizais džiaugėsi penki moksleiviai - Gediminas Ginkevičius, Ąžuolas Minevičius, Klaidas Armalis, Vaiva Imbrasaitė ir Lukas Rimeika.