Kultūrinė Kauno kulka paleista


2004-03-06
Žilvinė PETRAUSKAITĖ
Kultūrinė Kauno kulka paleista

Kulkos laksto ne tik karo metu. Ką tik pasirodė pirmasis lietuvių ir anglų kalba užsimoto leisti kultūrinio informacinio leidinio “Kulka” numeris. Dvidešimt keturių puslapių leidinyje pristatomi kovo mėnesį mieste vyksiantys kultūros renginiai. Kadangi kovo mėnesį teatralai švenčia savo profesinę šventę, šiame numeryje akcentuojama teatrų veikla. Tačiau pristatomos ir dailės parodos, pasirodžiusios naujos knygos, kino teatruose demonstruojami filmai, išleistos kompaktinės plokštelės. Kelionių mėgėjams suteikiama informacija apie geriausius kovo mėnesio maršrutus.

Pirmasis informacinio leidinio “Kulka” (Kultūra Kaune) numeris išleistas 7 tūkstančių tiražu. Balandžio mėnesį “Kulkos” leidėjai - Kauno akademinis dramos teatras - rengiasi patrigubinti tiražą ir jį platinti dar įvairesnėse žmonių susibūrimo vietose (ne tik jaunimo pamėgtose kavinėse).

“Kulkos” tikslas - ne vertinti, o informuoti, - aiškino Dramos teatro direktorė Ina Pukelytė, - tokio leidinio reikalingumas tiesiog tvyrojo ore. Lig šiol Kaune tuščią kišeninio formato informacinio mėnesinio leidinio nišą užėmėme mes, paskui gal mūsų pradėtą darbą tęs kiti”.

Dramos teatras šį leidinį leidžia už “Kulkoje” savo paslaugas ar produkciją norinčių reklamuoti verslininkų lėšas.

Panašus, bet dar “storesnis” leidinys, informuojantis apie sezono kultūrinius renginius, nebe pirmi metai leidžiamas ir sostinėje. Naujausias leidinio “Vilnius 04. Pavasario-vasaros renginių gidas” numeris buvo nemokamai platinamas didžiausios galerijos naujoje Savivaldybėje projekto lankytojams ir svečiams. Gidą rengia įvairūs Vilniaus savivaldybės skyriai ir tarnybos.