Kauno transporto sistemai - užsienio miestų patirtis


2004-06-11
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Kauno transporto sistemai - užsienio miestų patirtis

Vakar Kaune prasidėjo dvi dienas truksianti Baltijos miestų sąjungos Transporto komisijos konferencija.

Ši sąjunga vienija daugiau nei 100 miestų. Joje veikia dešimt komisijų.

Pasak Savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus Povilo Kuprio, Kaune jau vyko Verslo ir Aplinkosaugos komisijų renginiai, o šįkart miestas sudomino transporto specialistus.

“Baltijos miestų sąjungos veikla pagrįsta tuo, kad visi miestai gali pasidalyti savo patirtimi. Jau tapo įprasta, kad pirmiausia išanalizuojamos to miesto, kuriame vyksta konferencijos, problemos”, - sakė P.Kuprys.

Į Kauną atvyko daugiau nei 40 atstovų iš Švedijos, Suomijos, Danijos, Lenkijos, Estijos ir kitų šalių.

Konferencijos dalyvius pasveikino Kauno meras Arvydas Garbaravičius ir Baltijos miestų sąjungos Transporto komisijos sekretoriato pirmininkė Lisa Sandel.

Vieną svarbiausių pranešimų apie Europos transporto programą pristatė Europos Komisijos atstovas Marčelas Romertsas. Savo patirtimi dalijosi Vienos, Geteborgo, Malmės, Talino, Gdynės specialistai.

Su Kauno miesto transporto sistema svečius supažindino P.Kuprys. Savivaldybės Keleivinio transporto skyriaus laikinojo vadovo Povilo Kero teigimu, tokios konferencijos naudingos, nes galima užmegzti tiesioginius kontaktus su kitų miestų specialistais.

“Mes gana neblogai sutariame su Baltijos šalių miestų transportininkais. Turėjome progų susipažinti su Rygos ir kitų miestų transporto sistemomis”, - sakė P.Keras.

Šiandien Baltijos miestų sąjungos Transporto komisija ketina surengti uždarą posėdį.