Jaunieji magai mokosi Milane


2005-01-29
Jaunieji magai mokosi Milane

Jei vaikas svajoja būti panašus į Harį Poterį, galima išsiųsti jį mokytis į neseniai Milane atidarytą jaunųjų magų mokyklą. Joje sau artimas disciplinas dėsto burtininkai ir ekstrasensai. Vaikai tikisi išmokti ore ištirpdyti daiktus, gydyti ligas ir paversti žmones gyvūnais.

Tačiau tai, anot dėstytojų, pavyksta ne visiems. Pirmaisiais mokslo mėnesiais šią mokyklą palieka daug mokinių - pirmiausiai juos moko profesinės etikos.

Antraisiais metais dėstoma psichologija ir žmogaus anatomija, mokoma apie astralinius kūnus. Trečiajame ir ketvirtajame kursuose dėstoma astrologija, aiškiaregystė, gydymas žolėmis ir magija. Užsiėmimai vyksta už uždarų durų ir tik su tais moksleiviais, kurie raštiškai pasižada įgytų žinių nenaudoti siekiant kam nors pakenkti.

Mokyklos vadovo Karlo Fadži neįprastos galimybės pasireiškė, kai jis tebuvo septynerių metų. Katalikiškoje šeimoje augęs vaikas magijos ir okultizmo dalykų mokėsi slapta. Tai buvo prieš 50 metų, ir tuomet jam padėjo visoje Italijoje garsus burtininkas Silvanas. Jo bibliotekoje buvo tūkstančiai tomų specialios literatūros. Karlas ją visą kruopščiai išstudijavo.

Milano burtininkų mokykloje dažnai vyksta konferencijos, į kurias suvažiuoja stebukladariai iš viso pasaulio, jie dalijasi savo patirtimi su vyresniųjų kursų moksleiviais. Vienas jų - garsaus kompozitoriaus Mišelio Žaro sūnus Davidas. Dvidešimt šešerių metų vaikinas magija susidomėjo vaikystėje ir dabar yra laikomas vienu stipriausių Europos magų.

Pagal “Megapolis” parengė D.V.