Į Laisvės alėją įsisuko vagys virtuozai


2005-10-22
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Į Laisvės alėją įsisuko vagys virtuozai

Vakar naktį užregistruotas jau antras per mėnesį žaibiškas įsilaužimas į brangių laikrodžių saloną

Vakar naktį išplėštas dar vienas Laisvės alėjoje įsikūręs brangių šveicariškų laikrodžių salonas. Jau antras šį rudenį.

Patikslintais duomenimis, po vienos rugsėjo nakties įsilaužimo į saloną “Ženeva” pagrobta laikrodžių už beveik aštuoniasdešimt tūkstančių litų. Panašūs, anot vakar naktį išplėštos “Šveicarijos” parduotuvės darbuotojų, turėtų būti ir jų nuostoliai.

Neatmetama, kad pagrindinėje Kauno gatvėje pradėjo šeimininkauti ta pati žaibiškomis vagystėmis besispecializuojanti gauja.

Lyginant abu minėtus nusikaltimus (išplėštos parduotuvės viena nuo kitos - vos už šimto metrų) yra nemažai sutapimų.

Į abi įsilaužta beveik tuo pačiu laiku - apie pirmą nakties, dėl to keista, kad nėra liudytojų. Juk tokiu laiku Laisvės alėjoje dar nemažai grįžtančiųjų iš joje įsikūrusių kavinių ir restoranų. Tačiau, kaip vakar su neslepiamu nusivylimu konstatavo “Šveicarijos” darbuotojos, lietuviai jau tokie žmonės...

“Šveicarijos” signalizacija ją saugančios UAB “Trikampis žiedas” apsaugos pulte suveikė apie pirmą nakties. Bendrovės administracija tikina, jog jų ekipažas buvo nusikaltimo vietoje per tris minutes, nors pagal sutartį galėjo užtrukti ir iki penkių. Teko konstatuoti, kad įsilaužėliai buvo greitesni.

Į plėšiamą parduotuvę jie pateko, išlaužę apsaugines metalines žaliuzes. Skubėta tiesiai prie brangiausių laikrodžių vitrinos. Ją išdaužius, susišluotos beveik visos ten buvusios prekės.

Atlikus inventorizaciją, konstatuota, kad pagrobta trylika laikrodžių, dar keletas apgadinta byrant vitrinos šukėms.

Nusikaltimo vietoje įsilaužėliai paliko tik medinius pagalius, tačiau abejojama, ar tai buvo vieninteliai jų turėti įrankiai.

Kaip ir įsilaužimo į “Ženevą” atveju, taip ir šįkart neabejojama, kad prieš vagystę gerai apsižiūrėta.

Neatmetama, kad vakarykštį įsilaužimą į “Šveicariją” paskatino tai, jog policijai nekaip sekasi tirti prieš mėnesį įvykdytą “Ženevos” apiplėšimą. Tada nusikaltėliai joje apsilankė naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie pusę pirmos nakties, išlaužę laužtuvu duris. Ir tada nuskubėta prie brangesnių laikrodžių vitrinos (tąnakt dingę septyni vyriški laikrodžiai įkainoti apie aštuoniasdešimt tūkstančių litų). Tačiau, “Ženevos” darbuotojų patikinimu, pats brangiausias laikrodis tada nepavogtas.

“Ženevą” saugo kita privati Kauno saugos tarnyba - “Jungtis”. Ji taip pat tikina atskubėjusi įvykio vieton, kaip numatyta sutartyje. “Tai buvo sekundžių reikalas”, - tikina ir “Ženevos” darbuotojai, neslėpdami, jog yra prisiekę krepšinio fanai: “Jeigu krepšinio aikštelėje per tris sekundes sugebama ir perbėgti visą aikštę, ir dar įmesti į krepšį, tai ko stebėtis šiuo atveju”.

Pasak “Ženevos” darbuotojų, kol kas jokių džiugių naujienų apie sėkmingą įsilaužimo į jų parduotuvę tyrimą jie nesulaukė. Bandant teirautis patiems, sulaukta tik kontraklausimo: “O kodėl jūs taip domitės?”

Kiek šiais metais Kaune užregistruotų žaibiškų vagysčių iš miesto parduotuvių, Kauno vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus, tiriančio abu minėtus akibrokštus, komisaras Saulius Karosevičius vakar atsakyti negalėjo.