Geri norai virto darbais


2005-10-22
Daiva VALEVIČIENĖ
Geri norai virto darbais

Mažieji ligoniukai miegos patogesnėse lovose

Lietuvoje reziduojančių ambasadorių žmonos vakar apsilankė Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikoje, kur pastatytos už jų rūpesčiu surengtoje mugėje surinktas lėšas nupirktos lovos. Nors jos tik penkios, bet bene pirmosios, kurios Klinikoje gautos visiškai naujos. Pritaikytos sunkiems ligoniukams lovos yra labai brangios, kainuoja nuo 6 iki 9 tūkstančių litų.

Tik medikai gali suprasti, kaip lovos su modernia įranga lengvina mažųjų ligoniukų kasdienybę, tačiau ir visiškam neišmanėliui aišku, kad blogai, kai į skubią procedūrą vežamo paciento lova nustoja riedėjusi pusiaukelėje. Nukritus ar užstrigus ratukui, nervinasi slaugai, o ne remonto darbams pasirengęs personalas, pacientas jaučia įtampą - intensyvios terapijos skyriuje nėra nereikšmingų smulkmenų.

Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje, kuriame pastatytos naujosios lovos, vakar apsilankė Tarptautinės Kalėdų mugės Vilniuje pradininkė Austrijos ambasadoriaus žmona Rosemaria Schwarzinger. Ją atlydėjo aktyviai labdaringoje veikloje dalyvaujanti Birutė Vizgirdienė ir Kaune gyvenanti Norvegijos karalystės garbės konsulo žmona Jolanta Valaitienė, kurios iniciatyva tarptautinė mugė vyksta ne tik Vilniuje.

Pernai Kaune surengta pirmoji tokia mugė, o surinktos lėšos skirtos slaugos ligoninėms. Vilniaus mugės organizatorės, dalį surinktų lėšų skyrusios vaikų ligoninei Kaune, tokiu būdu mano palaikančios kauniečių pastangas į kilnią veiklą įtraukti miesto gyventojus.

Ponios, lydimos Kauno medicinos universiteto klinikų Valdymo tarnybos direktoriaus Edmundo Varpioto ir Vaikų ligų klinikos vadovo Rimanto Kėvalo, betarpiškai bendravo su mažaisiais ligoniais, o keletui jų, kad sveikti būtų linksmiau, padovanojo po minkštą žaisliuką.