E.Daktaras lieka už grotų


2004-03-06
E.Daktaras lieka už grotų

Vakar Apeliacinis teismas nusprendė, kad Kauno miesto tarybos narys Enrikas Daktaras turi likti suimtas.

Apeliacinis teismas nagrinėjo E.Daktaro skundą, kuriame jis prašė panaikinti jam Kauno apygardos teismo skirtą suėmimo sankciją. Šiuo metu Kauno apygardos teismas jau yra pradėjęs nagrinėti E.Daktaro ir keturių jo bendrininkų baudžiamąją bylą. E.Daktaras kaltinamas praėjusių metų pradžioje organizavęs narkotikų ir netikrų dolerių kontrabandą į Jungtines Valstijas.

Sausio pabaigoje apskundęs sprendimą pratęsti suėmimo sankciją, E.Daktaras, kaip ir ankstesniuose skunduose, nurodė neketinąs slėptis nuo teisėsaugos institucijų ir daryti poveikį liudytojams ar kitiems su byla susijusiems asmenims. Be to, suimtasis priminė turįs nuolatinę gyvenamąją vietą, darbą ir esąs Kauno miesto tarybos narys.

Tuo tarpu prokuratūros atstovai teisme pareiškė, jog yra duomenų, kad patekęs į laisvę E.Daktaras gali bandyti pasislėpti, o taip pat paveikti liudytojus.

Pasvėręs abiejų pusių argumentus, Apeliacinis teismas nutarė, jog prokuratūros motyvai dėl sankcijos taikymo pagrįstumo yra labiau įtikinantys, o taip pat pabrėžė, kad yra faktinių duomenų, leidžiančių manyti, jog kaltinamasis įvykdė jam baudžiamojoje byloje inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

Kauno apygardos teismo nutartis, kuria E.Daktaro suėmimo sankcija buvo pratęsta iki balandžio 30 dienos, liko galioti.

KD inf.